RitvaPuolakka

Kaikki blogit puheenaiheesta Lentäminen

Lentämistä paheksutaan enemmän kuin sen ilmastovaikutukset oikeastaan ovat

Ilmastosopimusten päästövähennystavoitteita tarkastellaan jatkuvasti ja useat läntisten teollisuusmaiden elintapa- ja energiankäyttötottumukset saavat raporteissa kielteistä huomiota. Säännöllisesti mainittuja ovat polttoaineet ja niihin liittyen erityisesti lentäminen. Kuitenkin lentojen osuus kaikista hiilidioksidipäästöistä on varsin pieni, maakohtaisesti noin 2-3%, lämmityksen ollessa täällä Suomessa kymmeniä prosentteja ja raskaan teollisuuden osuuden ollessa kokonaisenergiankäytöstä ja samalla siis hiilijalanjäljestä jopa puolet.

Suomen ilmasto on elinkelvoton ilman teknologiaa ja tuontiruokaa

Nyt kun lentomatkailu ja Helsingin lämmityksen hiilidioksidipäästöt ovat taas keskustelunaiheena, on hyvä muistaa, että Suomen ilmasto on ainakin maamme nykyisen väkimäärän elättämiseen raaka ja elinkelvoton ilman energiantuotannon ja elintarviketuonnin tuomaa apua. Satokautemme on lyhyt aika loppukesästä ja sekään ei aina tuota tarpeeksi hyvin, jos kesä on ollut yleisesti sateinen ja viileä tai termisen kevään tulo ollut kovasti myöhässä.

Älä lennä

Hesari kirjoitti tänään laajan artikkelin ruotsalaisten vähittäisestä heräämisestä hupilentämisen ja ilmastonmuutoksen väliseen ristiriitaan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005613110.html

Siellä on viimein saatu aikaan naurettavan pieni lentovero, jolla toivotaan olevan edes vähäistä vaikutusta räjähdysmäisesti kasvaneeseen lentomatkustamiseen. Suomi ei tietenkään vielä edes harkitse. Aina ollaan reilusti takamatkalla joka asiassa.

My response to the EU consultation about aviation competitiveness

This is my response to the EU consultation "Aviation package for improving the competitiveness of the EU Aviation sector". You can find the consultation here: http://ec.europa.eu/transport/modes/air/consultations/2015-aviation-pack...

Jämi Fly In 2014 - antoisa lentäjien juhla

Jämi Fly In 2014

https://picasaweb.google.com/113679801467129695575/JamiFly2072014KesanHuippuja#

 

Kesän ehdottomia huippuja on jokavuotinen Jämi Fly In -lentonäytös.  Niin myös tänä kesänä.  Varhemmin tapahtuneita surullisia ja valitettavia turmia muistettiin asiallisesti ja tunteella.

Mutta elämä jatkuu ja niin myös lentäminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä