RitvaPuolakka

Miten ihminen voi oikeasti vaikuttaa?

  • Miten ihminen voi oikeasti vaikuttaa?

Mietin tässä, että miten kansalainen voi oikeasti vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

 

Olen 100% varma, ettei mitenkään, jos ei ole rahaa eikä valtaa.;)

 

Tässä biisi. https://www.youtube.com/watch?v=y8yvnqHmFds

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ainakin äänestämällä oikeita puolueita.

Kunnallispoliitikkoihin kannattaa olla tiiviissä yhteyksissä. Ja myös omaan mahdolliseen kansanedustajaansa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka
Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Ritva. Pidin. Kiitos kysymästä, puolueesta; Perussuomalaisia. Huomaamme heidän vahvan vaikuttamisvoimansa, koska he ja heidän Henkensä on yhtä vainottu ja vihattu; kuin yhdellä kuuluisalla, yli maapallon tunnetulla ihmisellä oli ja on; että Hänet piti, näennäisesti hävittää ja nyt Hänenhenkisensä ovat samanlaisen vainon kohteena; ja mikä vielä "ihmeellistä"; tämä vainottu mies tiesi jo edeltä: Samalla lailla he tulevat teitäkin vainoamaan, kuin nyt minua. Eihän "peruspuolue-edustajia", siis, meillä, töitäteettäviä herroja ole onneksi; kuin kaksi. Helppohan niistä on valita. Asiat voi varmistaa Raamatusta, onko ratkaisu oikea. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #15

Kiitos Lasse vastauksestasi.

Kun siteeraat Raamattua, pyhää kirjaa, niin mielestäni siinä on elämän realiteetteja ja kirja kertoo tarinaa meistä ihmisistä. Se on hyvin helppo siirtää nykypäivään.

Kiitos myös siunauksestasi. Toivon myös sinulle kaikkea hyvää tässä elämässä.<3

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen Vastaus kommenttiin #22

Hei. Kiitos Ritva. Niin se on: Siirto nykypäivään. Siunausta sinulle Ritva, Lasse.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#2

"Ainakin äänestämällä oikeita puolueita."

Voiko?

Vähän on ollut ilmassa sellaista, että jo ennen vaaleja on annettu ymmärtää että "äänestäkää mitä äänestätte, me pyyhitään sillä tuloksella persettä"

Lähitulevaisuus näyttää tämän väitteen paikaansapitävyyden.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#2

Heh heh, oikeita puolueita...Te teette sen kyllä ihan itse...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ihminen voi aina vaikuttaa vaikka vain sitten äänestämällä. Jos ei keksi mitään muuta kohdetta niin edes peilin edessä itseään. Täytyy ymmärtää omaa maailmaansa mutta myös toistaan jotta voisi odottaa arvoa omalle olemassa ololleen.

Nyt on vaalit taas kerran ohitse ja paljon huomisen tietä näyttää tulevan hallituksen kokoonpano. Yksittäinen ihminen voi vaikuttaa maailmaan välillä vähän ja sitten taas toisinaan vähän enemmän. Ilman mielipiteitä ei ole viisasta elää, ei uskoa kaikkea mitä näkee ja kuulee. Asiallinen ja rakentava asenne ei synny itsestään vaan tarvitsee myös aivotyön osakseen.

Minua askarruttaa aina vain yksi puolue jonka suoranainen kannattaja en ole. Seuraan vain mielenkiinnolla, että mihin suuntaan Perussuomalaisten tie tänään vie. Kirjoitin eilen kommentin eräälle puoluetta kannattavalle miehelle Uusi Suomi Puheenvuoroon. Ajatuksena, että Kestääkö Perussuomalaisten Siivet tällä kertaa hallitusvastuun.

Jokaista ihmistä ja suurempaakin kokonaisuutta tämän kappaleen sanoma kuitenkin koskettaa jollain tavalla. Oli vuosia unohdettujen listalla, mutta sitten se löytyi taas uudelleen. Ei Erkki Junkkarinen ja "Kappale kauneinta Suomea" vaan tämä https://www.youtube.com/watch?v=B15CZvjNjvA&list=R...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ilkka, juuri näin. Ihana biisi!<3

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Se on yksi konsti, myös mies voi käyttää itkua vallan välineenä. Itse kuitenkin yritän itkeä itkuni yksin ja taas sitten taistoon ja kohti uusia seikkailuja.

Juuri juttelin puhelimessa yhden ihanan bridgeladyn kanssa ja itkin hänelle sitä, että en enää ikinä voi kuulla isäni ääntä, eli ei itku aina ole vallan väline, vaan aitoa surua jostain menetetystä. Itken kyllä myös ilostakin!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Blogisti Puolakkakin on vaikuttanut kolmella ääneällä: yksi vaaliuurnaan, toinen Puheenvuoroon ja kolmas Hedman Partnersin kautta. Ei niillä maailma toki hetkessä muutu valmiiksi Puolakan ideaaliksi, mutta pienin askelin siihen suuntaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos Risto! Yksi tärkeä lisäys tähän, olen synnyttänyt, kasvattanut ja kouluttanut viisi lasta, eli olen vaikuttanut myös sitä kautta yhteiskunnan kehitykseen naisena ja äitinä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sinä olet Ritva, aivan varmasti vaikuttanut yhteiskuntaan hyvillä ja asiallisilla kirjoituksilla tänne (-kin).

Samoin Ritala omillaan, laadusta en sano mitään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos Jocke! Ainakin olen yrittänyt antaa ihmisille ajattelemisen aihetta. Samoin sen, että ihmiset kertoisivat oikeasti mitä ovat mieltä asioista. On toki kipeitä aiheita itse kullakin, joista ei mielellään ääneen puhu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kyllä joillakin ihmisillä voi olla valtaa ja vaikutusvaltaa.

Eräs mafiapomo, Lucky Luciano, pestattiin toisen maailmansodan aikana suoraan vankilasta auttamaan Sisilian valtaamisessa fasisteilta.

Sisilia saatiin vallattua, fasismi lähti sieltä, mutta mafia tuli.

Lucky Luciano:lla oli vaikutusvaltaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lucky_Luciano

Meillä blogisteilla on vaikutusvaltaa vain pienissä asioissa,
kuten toinen toistemme viihdyttämisessä
ja siinä asiassa blogisti Ritva Puolakka
on onnistunut keskivertoblggaria paremmin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Pitää kuitenkin tähdentää ettei Lucky Luciano yksin mitään merkittävää saanut aikaan, vaan siihen tarvittiin avuksi USA:n mafiaa ja Sisilian mafiaa, sekä USA:n armeijaa, laivastoa, ilmavoimia ja maa-armeijaa.

Voidaan siis todeta että yhteistyö tuo voimaa ja valtaa ja sillä joka hallitsee yhteistyökuvioita on eniten valtaa.

Sillä joka riitelee ja räyhää blogistaniassa ei siis mitään valtaa ole, mutta se joka osaa rakentaa yhteistyökuvioita hallituspuolueiden ja Suomessa erityisesti myöskin työmarkkinajärjestöjen ja elinkeinoelämän välille, omaa mahdollisuudet vaikuttaa.

Toivottavasti Antti Rinne on sellainen henkilö joka osaa koota joukot, mutta jos hän ei sellainen ole niin toivottavasti joku muu sitten. Omatakseen valtaa ei tarvitse olla pääministeri, pitää vain olla sellainen joka osaa rakentaa sovun.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Poikkeus vahvistaa säännön. Voi olla että muistan väärin, mutta Luciano taisi olla ainoa mafiapäällikkö, joka kuoli vanhuuteen. En pitäisi häntä minään mittarina mihinkään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #13

En tiedä mitä tarkoitat mittarilla, mutta minä esitin hänet yhtenä esimerkkinä ihmisestä jolla oli valtaa vaikuttaa asioihin. Tosin se valta tuli sattumalta, maailmansodan kautta, mutta siihen että se sattuma voitiin käyttää hyväksi tarvittiin myös kykyä, erityisesti yhteistyökykyä.

Luciano vapautettiin vankilasta sen takia että oli auttanut liittoutuneita näiden sotaponnisteluissa, mutta rikollisen uransa takia karkoitettiin Italiaan, missä hän kuoli sydänkohtaukseen vuonna 1962.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #14

Offtopic.

Luciano oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ( muistaakseni vankilassa ), mutta hänen myötävaikutuksellaan asiat kuitenkin etenivät liittoutuneille suotuisasti.

Mutta kaikesta huolimatta hän oli täydellinen paskiainen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #17

liittoutuneet olisivat vallanneet Sisilian aivan täysin riippumatta siitä mitä joku yksittäinen Luciano teki tai oli tekemättä.
Hänen tekemisillään ei käytännössä ollut mitään merkitystä.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #18

Näinpä. Jotenkin vastenmielistä, että jopa sodan aikana sivistysvaltio tukeutui tuollaiseen psykopaattiin, kun lopputulos olisi ilman häntäkin ollut sama.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Hänen tekemisillään ei käytännössä ollut mitään merkitystä."

Kyllä kai Sisilia olisi muutenkin vallattu, mutta Luciano oli jokatapauksessa niin merkittävä tekijä siinä asiassa että USA:n hallinto kääntyi hänen puoleensa ja hän ansaitsi vapautensa tämän yhteistoiminnan ansiosta.

Tietenkin mukana oli myös muita gangsteripomoja, muun muassa juutalaistaustaisia natsivihamielisiä mafiapomoja, jotka auttoivat hallitusta luomaan välit Lucianon kanssa.

Ei hän merkityksetön ollut ja auttoi säästämään amerikkalaisia sotilaita ja sotamateriaalia.

Toki Sisilia olisi muutenkin vallattu, siinä asiassa olen samaa mieltä, mutta mafian avustuksella se kävi helposti. Lucianolla oli siinä asiassa merkittävä rooli että mafia lähti mukaan sotaan fasisteja vastaan.

Väitän siis edelleen että Luciano oli vaikutusvaltainen henkilö jonka tekemisillä oli merkitystä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #21

Arto, olet mielestäni oikeassa tässä asiassa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #21

Käytännössä ei mitään merkitystä.

Tämä on niitä videopelisukupolven höpötyksiä.

Saattoi tietenkin olla avuksi mutta ei mitään oleellista merkistystä.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Meillä blogisteilla on vaikutusvaltaa vain pienissä asioissa,
kuten toinen toistemme viihdyttämisessä
ja siinä asiassa blogisti Ritva Puolakka
on onnistunut keskivertoblggaria paremmin."

Kuinkas on tämä blokisti Jari Lindström, olikohan hänen käyttämä valta pientä vai suurempaa valtaa, kun lanseerasi työttömien "kyykytys" lain?

Tosin hän ilmoitti paripäivää sitten että vetäytyy plogistina syrjään, eikä kirjoittele tänne hetkeen. Enkä usko hänen kovinkaan paljon enää valtaakaan käyttävän...

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Lidström ja muut sinisten ministerit noudattivat vain "salkkusitoumukseen" kuuluneita käskyjä ylemmiltään, Sipilältä ja Orpolta!

- Kaikella on hintansa ja kaikki kaupan, jos vain hinnasta (salkuista) sovitaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"Meillä blogisteilla on vaikutusvaltaa vain pienissä asioissa,
kuten toinen toistemme viihdyttämisessä
ja siinä asiassa blogisti Ritva Puolakka
on onnistunut keskivertoblggaria paremmin."

Kiitos Arto tästä kiitoksesta! Mielestäni olet asian ytimessä, eli päätökset tehdään aivan toisissa kabineteissa. Toivotaan kuitenkin, että kirjoituksillamme olisi edes hieman vaikutusvaltaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kuinkas on tämä blokisti Jari Lindström, olikohan hänen käyttämä valta pientä vai suurempaa valtaa, kun lanseerasi työttömien "kyykytys" lain?"

Minun täytyy nyt tyytyä arvaamaam, koska en oikeasti tiedä miten paljon yksittäisellä ministerillä on valtaa.

Oma käsitykseni kuitenkin on että tilanne on Suomen hallituksen osalta sama kuin europarlamentin meppien osalta. Meppien mukaan europarlamentissa meppi voi saada valtaa jos pystyy yhteistyöhön ja rakentamaan yhteistyötä muiden meppien kanssa.

Lindströmillä saattoi olla hallituksessa tällaista yhteistyöhön perustuvaa valtaa, mutta hieman epäilen ja kuvittelen että muut ministerit ovat olleet yhteistyökykyisempiä kuin Lindström.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pienen ihmisen nousu vaikuttajaksi on mutkitteleva polku, jonka varrella on suunnaton määrä kantoja, kiviä ja karahkoja. Sitkeä persoona ei luovuta vastoinkäymisiin, vaan jatkaa esteistä huolimatta.

Vaikuttamaan voi päästä pitkäjänteisellä työllä, joka tosiasiassa näkyy monien kohdalla vasta vuosien päässä. Joidenkin työn vaikuttavuus voi alkaa vasta henkilön kuoltua.

On sitten aivan toinen juttu, miten yhteiskunta kohtelee yrittänyttä.

En tiedä, mistä tullee sanonta 'yrittänyttä ei laiteta', mutta osaltaan kertoo siitä, miten valtakunnan valtakoneisto on viritetty joko vastustamaan tai myötäilemään.

En lähde erittelemään suomalaista korkeinta vallankäyttöä, mutta valitettavasti siinä voidaan tunnistaa keskittyminen tiettyihin suojamekanismeihin, joista eräs on sisäpiirien takaama turva ja menestys.

Kirjoittaminen, sanan voimalla viestiminen, on edelleen vahva vaikutin, jota kannattaa käyttää. Täältä Puheenvuorosta monet toimittajatkin poimivat aiheita artikkeleihinsa, eli sivustoa seurataan.

Sanotaan, että kateus vie kalatkin vedestä', pitää osaltaan paikkansa. Tästä pieni anekdootti, joka kuvaa naapurikateutta:

Naapurin mies kuoli ja talossa pidettiin näkyvästi hautajaisia. Kun mies ei saanut kutsua hautajaisiin, hän seurasi muistotilaisuutta mökkinsä ikkunasta ja totesi lakonisesti, että annanhan olla, kuollaan sitä meilläkin!

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Arvelen, että olen onnistunut saamaan eduskunnan hyväksymään aselakiesitykseen seuraavanlaiset lisäykset. "tai jonka kapasiteetti on pysyvästi rajoitettu edellä 2 momentissa mainittua kapasiteettia pienemmäksi" "tai kapasiteetti pysyvästi rajoitetuksi" Olen nimittäin kirjoittanut lipasasiasta paljon julkisesti ja lähettänyt siitä sähköpostia kansanedustajille. En kuitenkaan ole varma kuinka suuri minun osuus on ollut asiassa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä Aaro! Jos yksikin asia on tärkeä, niin siitä kannattaa nimenomaisesti pommittaa kansanedustajia.

Itse en näistä aseasioista ymmärrä, mutta hyvä että sinä olet valveutunut näissä.

Mottoni siis on, että yksikin ihminen voi vaikuttaa, jos vaan tarpeeksi haluaa!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ovatkohan ajat noista Miina Sillanpään (1866 - 1952) ajoista muuttuneet?

Ritva kysyy aiheellisesti, voiko nykyisin muutoin vaikuttaa kuin rahalla ja suhteilla!

Ainakin siltä tuntuu, mikäli pyrkii eduskuntaan ilman suurta setelinippua tai nimekästä perheen vanhempaa.

Onhan noista esimerkkejä, kuten Vennamot, Paasiot, Heinäluomat ym. Jälkeläisen tie on jo siloiteltu, eikun kyytiin vaan.

http://www.naistenaani.fi/miina-sillanpaa-vahva-ka...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mirjami, tiedän tasan tarkkaan, että eduskunnassa tarvittaisiin sinun ja minun kaltaisia naisia.

Kuitenkin meidän tiemme on suljettu, koska meillä ei ole rahaa eikä sen tuomaa valtaa.

Joku keino pitää kuitenkin olla, jotta saisimme äänemme kuuluviin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

'Se päivä tulee kerran, sanotaan' ja siihen on uskominen.

Meillä on vielä aikaa ja voimia tehdä ihmeitä.

Itse tässä väännän kaunokirjallista teosta, mutta usein pistäydyn tänne Puheenvuoroon. Onhan tämäkin eräs merkittävä foorumi, vaikei se ääniä tuonutkaan.

Perustin v.1997 Syrjäytymisen ehkäisyn tuki ry:n parin kollegan kanssa. Haimme RAY:n rahoitusta pariin otteeeseen, mutta saimme tylyn kohtelun. Rahaa ei tullut.

Nyt on jo vuosia puhuttu nuorten syrjäytymisetä ja keinoja etsitään epätoivoisesti. RAY:n johdossa taisi silloin toimia mm. Kokoomuksesta pudonnut Sinikka Mönkäre (poliittinen suojatyöpaikka).

Olisivatpa silloin kuulleet meitä, mutta kaikki Rahiksen rahat olivat jo ennakkoon päätetyt tietyille yhdistyksille. Muka.

Ei muuta, kuin matka jatkukoon.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #35

Voi suloinen Mirjami, toivon niin suuresti, että saisit näitä asioita eteenpäin!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Sopiiko tällainen pikku "tarina" tähän blogiin, kun ei tiedä kuka tällaiseen järjettömyyteen pystyisi vaikuttamaan.
Vaimo maksoi jätelaskun myöhässä. Meni muutama kuukausi niin Lowell perintäfirmalta tuli karhukirje jonka pääoma oli viivästyskorko jonka suuruus peräti 0.19€, perintäkulut olikin sitten yli 18€ . Tosta viivästyskorosta ei ole koskaan tullut mitään laskua ja olisihan se järjetöntä kun laskun kirjoittaminen ja postitus olisi paljon kalliimat kuin saatava 0,19€. Perintään se silti oli jostain syystä laitettu.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sopii oikein hyvin. Tuossa on juuri esimerkki, että voisimmeko vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon laittamalla näitä asioita eduskuntaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tässä vaan tuli muieleen että onko laillista touhua siirtää tollanen pikkusumma suoraan perintäfirmalle joka tekee sillä sitten hyvän tilin koska tolle jätefirmalle siitä ei ole hyötyä ellei sitten ole firmat samassa "ketjussa" .

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #41

Laitapa tämä kysymys Liisa Mariaporille, joka on erityisen hyvin perehtynyt näihin asioihin Velallisten tuki ry:n puitteissa.

http://liisamariapori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/275...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #42

Lasku ja "oppirahat" on maksettu mutta ihmettely asian laillisuudesta jatkuu. Toivottavasti tonne "taloon" saatiin sellainen sakki joka näinkin pieneen asiaan osaa ottaa kantaa. Tästä voi helposti laskea millainen tuotto saadaan "penneistä" kun ne laitetaan perintäfirmalle oli syytä tai ei. Sekin "naurattaa" että miten viivästyskoroksi saatiin just 19snt eikä 16cnt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset