RitvaPuolakka

Ihmisen oikeudesta omiin tietoihinsa

Useimmat tietävätkin, että olen taistellut ns. tekijänoikeustrollausta vastaan kolmen vuoden ajan. Olemme murolaisten kanssa saaneet hyvää jälkeä aikaiseksi, eli Suomesta ihmisiä kiristyskirjeillä piinaamasta on saatu pois jo monta yritystä. Nyt on jäljellä enää Hedman Partners.

 

Hedman Partnersin asianajaja Joni Hatanmaa on saanut moitteet Asianajajaliiton valvontalautakunnalta, koska ei ole noudattanut tekijänoikeuslakia ja markkinaoikeuden määräyksiä.

Tämän lisäksi Hedman Partners sai tällä viikolla lisää kylmää kyytiä, kun Helsingin hallinto-oikeus piti voimassa tietosuojavaltuutetun päätöksen, jonka mukaan minun on saatava nähtäväkseni kaikki heidän henkilörekisteriinsä tallettamat tietoni.

 

Helsingin hallinto-oikeuden päätös 25.3.2019

 

Hallinto-oikeus kirjoittaa päätöksessään mm. näin: "Valittajana oleva yhtiö on henkilötietolaissa tarkoitettua rekisterinpitäjä. Yhtiön tulisi siten rekisterinpitäjälle henkilötietolaissa säädetyn huolellisuusvelvoitteen, henkilötietojen käsittelyn suunnittelun ja tietojen laatua koskevien periaatteiden perusteella olla selvillä siitä, mitä henkilötietoja se käsittelee ja tiedot tulisi olla järjestetty niin, että henkilötietolaissa säädetyt rekisteröidyn oikeudet voidaan ongelmitta toteuttaa."

 

Asianajotoimisto Hedman Partners on siis kaksi vuotta vetkutellut henkilörekisterin pitäjänä luovuttamasta pyytämiäni tietojani. Tietosuojavaltuutettu on ollut sitä mieltä, että tiedot pitää luovuttaa ja tästä päätöksestä Hedman Partners valitti hallinto-oikeuteen. Nyt on hallinto-oikeus antanut noottia Hedman Partnersille sen toiminnasta rekisterinpitäjänä ja pitänyt tietosuojavaltuutetun ratkaisun voimassa.

 

Hedman Partnersilla on mahdollisuus viivytellä asiassa valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Katsotaan, että vieläkö rekisterinpitäjällä riittää kanttia vältellä vastuutaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hesarin Susanna Reinboth uutisoi nyt aiheesta, kiitos! Toivottavasti tämä auttaa kaikkia kirjeensaajia rohkaistumaan tarkastamaan omat henkilörekisteritietonsa, koska se on meidän oikeutemme.

"Nainen sai raha­vaatimuksen asianajo­toimistolta, toimisto määrättiin näyttämään naiselle häntä koskevat rekisteri­tiedot

Helsingin hallinto-oikeus ei nähnyt perustetta poiketa pääsäännöstä, jonka mukaan rekisteröidyllä on tarkastusoikeus itseään koskeviin tietoihin."

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006064731.html?u...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt myös Tivi ja Mikrobitti ovat uutisoineet asiasta, kiitos!

Paha takaisku ”piraattikirjeitä” lähettävälle Hedman Partnersille – HS: Oikeus asettui pienemmän puolelle https://www.tivi.fi/uutiset/paha-takaisku-piraatti...

Oikeus pani lopun Hedman Partnersin venkoilulle – HS: ”Piraattikirjeen” saaja sai tahtonsa viimein läpi https://www.mikrobitti.fi/uutiset/oikeus-pani-lopu...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset