RitvaPuolakka

Timo Soini ja Jussi Halla-aho, miltä nyt tuntuu?

Timo Soini sai Tony Halmeen avulla jytkyn.

Ottaessaan toisen maahanmuuttokriittisen eli Jussi Halla-ahon porukkaan, hän sai myös loputkin perssuomalaisten äänistä.

Jussi Halla-ahoa varten oli tehty Muutos 2011, mutta hän petti sen ja lähti Soinin joukkoihin ja europarlamenttiin, jotta ei häiritse Soinin valtaannousemispyrkimyksiä.

Te molemmat, eli Soini ja Halla-aho olette pettäneet suomalaiset maahanmuuttokriiitikot oman etunne tavoittelijoina. 

Yksikään oululainen persu ei uskaltanut kirjoitaa mielipidekirjotusta vuonna 2015, kun oululainen isovanhempi oli sitä pyytänyt, mutta minä sen tein kansalaisena.

Nyt näette, mitä oma opportunisminne on saanut aikaan. Te olisitte voineet puuttua asiaan, mutta sitä ette tehneet.

Miltä nyt siis tuntuu Timo Soini ja Jussi Halla-aho?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Soinista tuntuu hyvältä, voi lähteä unelmatyön jälkeen vaikka mihin toiseen unelmahommaan.

Halla-aho on iloinen persujen puheenjohtaja, ja kova kannatus omien parissa.

Kumpikaan ei olisi näitä tapahtumia pystynyt estämään, joka sellaista väittää on vielä pahempi populisti.

Niinkuin nyt poliitikko olisi voinut estää joidenkin tulon ja rikolliset toimet.

Jälkiviisaus on suomalaisten luonteenpiirre ja se kyllä haisee.

Eli molemmat ovat tyytyväisiä, ja mikseivät olisi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sinä et tiedä mitä on tapahtunut Halla-ahon suhteen, mutta minä tiedän.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Hallituksesta käsin voi vaikuttaa ja sitä Timo Soinin johtamat perussuomalaiset, ja sittemmin myös Sininen Tulevaisuus on tehnytkin. Halla-ahon ansiot jäävät vihaisen puheen ylläpitoon, jolla saanee sopivassa määrin kannatusta, vailla vastuunkannon painetta ja tarvetta. Hänhän on hankkiutunut eroon niin hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta kuin hallitusvastuun kantamisesta. Toisin on Sininen Tulevaisuus, joka nousi tuhkasta pitämään Suomen hallituksen toimintakykyisenä maahanmuuttokriisin vaikeina vuosina 2015-2016.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Millä tavalla Timo Soinin persut ovat maahanmuuttopolitiikkaan vaikuttaneet? Eivät yhtikäs mitenkään, vaan sallivat rajat auki -politiikan. Vai oikein tuhkasta nousi Sininen tulevaisuus;)

Laitetaan sinulle vielä lainaus tuosta Jari Leinon kirjoituksesta vuodelta 2016:

"Minulle Timo Soini on aina ollut erittäin avoin ja rehellinen. Olen puhunut Soinin kanssa naamatusten tasan yhden kerran ja hän kertoi minulle täysin avoimesti ja rehellisesti omat tärkeimmät arvonsa (raha ja henkilökohtainen valta) ja miten hän aikoo edistää niitä arvoja (kahmimalla niitä itselleen kaikin tavoin).

Muistaakseni sinäkin, Matias, olit läsnä samassa tilaisuudessa: persujen ek-vaalivalvojaisissa 2007 Zetorissa. Tulos oli persuille hyvä, vaikka Jussi ei silloin vielä päässytkään eduskuntaan. Muistaakseni me kaksi kannoimme yhdessä Jaskan sieltä taksiin. Sitä en muista, olitko sinä vielä samassa pöydässä jatkoilla siinä aukion toisella puolella olleessa baarissa, kun Timo Soini tuli suomensisulaisten pöytään lohduttamaan Jussia.

Timo Soini kertoi Jussille ja kaikille pöydässä istuneille sisulaisille ehdokkaille ja tukiryhmäläisille seikkaperäisesti, että politiikassa on tärkeintä pitkäjänteisyys ja oman vuoron odottaminen. Pitää mennä kunnallisvaalien kautta. Kaupunginvaltuutettuna saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja. Sitten pääsee eduskuntaan ja saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja valiokuntapaikkoja ja hallintoneuvostopaikkoja ja eläkkeitä. Jos on oikein hyvä säkä, niin pääsee ministeriksi, ja silloin saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja ministerimersun ja suojatyöpaikkoja. Tai jos pääsee mepiksi, saa niin-ja-niin paljon rahaa ja etuja ja eurosuojatyöpaikkoja.

Timo Soini piti pöydässä istuneille pitkän puheen, jossa hän korosti rahaa ja etuja ja oman vuoronsa odottamisen tärkeyttä, jotta pääsee hillotolpalle. Minua nauratti silloin, koska ajattelin, että toihan on aivan tyhmä äijä kun tulee Suomen Sisun kansallismielisen eliitin ykkösjätkille ja syvimmille aatteen miehille luennoimaan rahoista ja hillotolpista. Soinin puheet kuulostivat aivan siltä kuin helvetin huono lomaosakekauppias olisi myymässä isänmaataan. Minun mielestäni kansallisuusaatteen läpitunkemille aktivisteille olisi tietenkin pitänyt luennoida vaikutusmahdollisuuksista ja isänmaan pelastamisesta eikä omasta perseestä ja rahasta.

Todistetusti Timo Soini oli oikeassa: samassa pöydässä istuneet sisulaiset ehdokkaat kuulivat nämä samat puheet ja noudattivat Timon ohjeita. He ovat nyt hyvinkin korkeissa ja kovapalkkaisissa asemissa. Minä olin väärässä: isänmaata ei ole pelastettu vaan se on tuhottu.

Minulle oli tuon illan (v. 2007) jälkeen ilmiselvää, että Timo Soinilla ei ole minkäänlaisia aatteellisia arvoja tai tavoitteita, joten häneen ei voi luottaa missään asiassa. Mutta ei Timo Soini minua ole pettänyt: hän on toiminut täsmälleen niin kuin jo vuonna 2007 kertoi tulevansa toimimaan eli haalinut rahaa ja henkilökohtaista valtaa itselleen häikäilemättä.

Puhuessani Soinin petoksesta tarkoitan vuoden 2015 hallitusneuvotteluja, joissa Soini (puhuttuaan ensin Sipilän ja Stubbin kanssa ja tietoisena siitä, että Stubb on sopinut EU:n isojen poikien kanssa, että Suomi tulee ottamaan rikkautta rajattomasti) jätti ottamatta hankalan sisäministerin salkun ja pakeni itse ulkoministeriksi ja laittoi lellikkipoikansa Niinistön puolustusministeriksi.

***

Kaikkien paukkujen keskittäminen persuihin oli Jussi Halla-ahon strateginen valinta, jota fanit suuresti noudattivat. Tavoitteena oli päästä yhdessä puolueessa sellaiseen asemaan, josta käsin poliittinen vaikuttaminen olisi mahdollista. Ajatus oli ihan perusteltu, mutta minä näin heti alusta asti, että suunnitelmassa olisi ainakin yksi heikko lenkki: Timo Soini, joka tulisi aivan takuuvarmasti pettämään.

Jussi Halla-ahon mestarillinen suunnitelma toimi siinä mielessä, että PS todellakin pääsi hallitukseen ja nuivat todellakin pääsivät lähes vaikuttavaan asemaan puolueen sisällä. Timo Soini piti kuitenkin hallitusneuvotteluissa ja harjauksella huolta siitä, että mitään todellista vaikuttamista ei ole tapahtunut eikä tule tapahtumaan.

Jos PS olisi vaatinut sisäministerin salkun, sisäministerinä olisi saattanut tiukan paikan tullen olla sellainen henkilö, joka olisi pistänyt rajat kiinni syksyllä edes viikoksi. Tällä olisi saattanut olla ratkaiseva vaikutus Suomeen tulleiden määrään. Teko olisi saattanut käynnistää ketjureaktion, joka olisi kaatanut koko EU:n, joten siitäkään syystä kukaan EU:n tulevaisuudesta taloudellisesti riippuvainen ihminen tai meppi ei ehkä olisi halunnut tätä.

Jussi Halla-ahon mestarillinen suunnitelma on johtanut tilanteeseen, jossa PS on hallituksessa Stubbin ja Sipilän kansainvaelluspolitiikan takuumiehenä. Oppositiossa ei ole yhtään puoluetta, jonka kannatuksen lisääntymistä hallituksen tarvitsisi pelätä. PS on siis hallituksessa panttivankina syömässä omaa kannatustaan ja edistämässä Suomen tuhoa. Koska Soini. Yksittäisten PS-kansanedustajien hyvätkin aloitteet ovat vain surullinen muistutus siitä, että Soini harjaa loppupeleissä kaiken."

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen Vastaus kommenttiin #14

Toisen, kolmannenkin käden suutuntumaa siitä miten asiat on puhuttu ja kuka sanoi mitäkin, tai sanoiko lainkaan....

Sipilän hallituksen toimien käypäisyys on näkökulmajuttu, mutta faktaa on se, että toimettomana se ei ollut.

Joulukuussa 2015 hallitus julkaisi 80 kohdan toimenpideohjelman, jolla se pyrki katkaisemaan "turvapaikanhakijoiden hallitsematonta virtaa" Suomeen. Tavoitteena oli myös saada kustannukset hallintaan ja kotouttaa mahdollisimman tehokkaasti turvapaikan saaneet ihmiset. Ohjelma sisälsi pitkän listan maahanmuuttopoliittisen linjan tiukennuksia. Sitä kiiteltiin etenkin Perussuomalaisten riveissä, samalla kun oppositio ja ihmisoikeusjärjestöt kritisoivat esimerkiksi perheenyhdistämislain tiukennuksien kaltaisia toimenpiteitä.

Osa listatuista toimenpiteistä ovat toteamuksia jo voimassaolevista käytännöistä. Esimerkiksi kohta "väärien tietojen antaminen viranomaiselle vaikuttaa suoraan turvapaikan saamiseen" ei ole aiheuttanut toimenpiteitä, sillä väärien tietojen antaminen on luonnollisesti aiemminkin vaikuttanut turvapaikkaprosessiin. Osa toimenpiteistä koski erilaisten arviointien ja selvitysten laatimista. Lukuisia selvityksiä onkin tehty, vaikka kaikki eivät johtaneet käytännön muutoksiin.

Voidaan kuitenkin todeta, että hallitus on toteuttanut ohjelmaa määrätietoisella tarmolla. Haastateltavien mukaan lähes kaikki toimenpiteet ovat toteutuneet joko osittain tai kokonaan. Tavoite kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden järjestelykeskusten perustamisesta käy esimerkkinä tavoitteesta, joka ei toteutunut ollenkaan.

Yle kävi toimenpideohjelmaa läpi sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin, maahanmuutto-osaston ylijohtajan Jorma Vuorion sekä Amnestyn tiedottajan Kaisa Väkiparran kanssa. Allaolevaan kuvaan on listattu turvapaikkapoliittisessa toimenpideohjelmassa lausuttuja tavoitteita, sekä niiden alle käytännön toimenpiteitä, mitä hallitus on tehnyt.

Linkistä sisään https://yle.fi/uutiset/3-9665413

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #17

Minulla ei ole mitään syytä epäillä, että Jari Leino julkisesti valehtelisi Soinista ja onhan siinä ollut muitakin läsnä todistamassa.

Lisäksi hän oli Muutos 2011 puuhamiehiä ja perustajajäsen, niin hän tasan tarkkaan tietää nämä Halla-ahoon liittyvät jutut. Olin itse mukana Muutoksen toiminnassa, eli olen kuullut nämä asiat suoraan myös häneltä itseltään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Rakas Aimo, huomasin kun suosittelit kirjoitustani. Voi kun me oltaisiin silloin Oulussa saatu tehdä persujen hyväksi mitä oltaisiin haluttu, niin voitto olisi ollut meidän. Sitä ei sallittu, joten tulos on näkyvissä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Teidän voitto ei ole synonyymi yhteisen hyvinvoinnin edistämiselle.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eipä siellä mitään olisi voinut tehdäkään, kun Soini harjasi kaikki hiljaiseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kulisseja on helpompi pitää yllä jos asuu Brysselissä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Soini halusi, että Halla-aho on poissa jaloista pyörimästä, jotta tämä ei sotkisi kotimaan politiikkaa ja Soinin itsensä valtapyrkimyksiä. Maahanmuuttopolitiikan toteuttaminen ei sopinut näihin kuvioihin.

Muutos 2011 entinen puheenjohtaja Jari Leino on hyvin muistellut näitä julkisesti Hommaforumilla. Tuossa mm. yksi muistelo. https://hommaforum.org/index.php/topic,110716.msg2...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä tarkoitan Halla-ahon kulisseja.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #19

Minkälaisia kulisseja sitten tarkoitat?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

No hänhän salasi viidennenen lapsensa. Jatkanee samalla tyylillä. Jota tyyliä nimenomaan kutsutaan kulissien ylläpitämiseksi. Ihmettelen kysymystäsi. Sehän on vesiselvä juttu.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #33

Ok, eli tarkoitit yksityiselämän kulisseja. Mielestäni politiikassa pidetään myös kulisseja kuten Soini teki eli esitti toista, mutta teki kulisseissa toisin. Siksi ajattelinkin, että tarkoitat näitä poliittisia kulisseja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Identitääristä ja ultrakonservatiivista politiikkaa tekevälle puoluejohtajalle yksityiselämän kulissit ovat erittäin poliittiset. Koska kysymyksessä on ristiriita sitä halutaan vaimentaa esim sillä että suuri mestari hiippailee rauhassa uteliailta jossain keskieuroopan eliittiklubeilla ja eliittikaduilla. Siellä sitten toteuttaa itseään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Linkki on ollut jo kahteen kertaan täällä. Kieli keskellä suuta piti tuokin juttu kirjoittaa, jotta sen sai julkaistua. Ne oli aikoja, jolloin maahanmuuttokritiikkiä ei saanut julkisesti esittää.

Mm. sanomalehti Kalevassa maahanmuuttoa kritisoivat kirjoitukset menivät päätoimittajan kautta ja tuossa linkissä alempana olevaa juttuani ei julkaistu, vaikka aiemmin kaikki kirjoitukseni oli siellä julkaistu.

Maahanmuuttokriittisiä juttuja julkaisi noina aikoina ainoastaan MV-lehti sekä Kärkkäisen KauppaSuomi, joten Forum24:lle voi nostaa hattua jutun julkaisemisesta.

Soini oli niin hyvin harjannut oululaiset maahanmuuttokriitikot, etteivät nämä uskaltaneet kirjoittaa mitään negatiivista maahanmuutosta.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Koulukyytien järjestäminen on paikallispoliittinen toimenpide.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kirjoitus olikin tämän isovanhemman hätähuudon perusteella tehty. Nyt asiaa kyllä kauhistellaan kaikkien puolueiden taholta Oulun kaupungin johtoa myöten, mutta vuonna 2015 oltiin hiljaa, vaikka maahanmuuttokriittisten äänet oli kanavoitu persuille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se Ritva ihan noin mennyt: Soini ei ensin hyväksynyt Halla-ahoa, mutta otti sitten ahneuksissaan. Halla-aho julkaisi 2011 EK-vaaleihin suosikkilistansa, 5 meni läpi ja loppu onkin sitten jo historiaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Se meni juuri noin kuin kirjoitin. Halla-ahoa varten perustettiin Muutos 2011 ja kun Soini huomasi, että maahanmuuttokriittiset äänet menisivät Muutokselle, niin hän sai lupauksillaan Halla-ahon persuihin.

Jytky tuli ensin Halmeen ja toisen kerran Halla-ahon ansiosta, mutta kuitenkaan maahanmuuttokriittisten äänet eivät kuuluneet persuissa, vaan tehokkaalla harjauksella nämä vaiennettiin.

Nyt on siis Halla-aholla mahdollisuus vaikuttaa, mutta enää ei maahanmuuttokritiikillä ole etulyöntiasemaa, koska muutkin puolueet ovat omineet tämän omakseen näiden järkyttävien tapahtumien takia ja näistä nyt sitten voidaan jo avoimesti puhua.

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005963018.html

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b5b745a9-d80c-4...

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#11

En ole tästä asiasta itse keskutellut Jari Leinon kanssa (monesta muusta asiasta kylläkin, itsekin Muutos 2011:n jäsenenä olleena).

Sen käsityksen mukaan, jonka itse muodostin, kuvio meni niin, että Halla-aho piti avoimena aivan loppuun asti sen, jääkö Perussuomalaisiin vai lähteekö eurovaaliehdokkaaksi Muutos 2011:n riveissä.

Mäkiketelä, kuten aiemmin jossain toisessa threadissa totesin, oli tässä primus motorina. Ja hyvä olikin.

Hän oli innostunut asiasta, mutta nähdäkseni aivan loppumetreillä hän innostui hiukan liikaa ja meni antamaan julkisuuteen lausunnon, joka oli ennenaikainen. Hän puhui ennen Halla-ahoa ratkaisusta, jonka Halla-aho tekisi.

Jos itse olisin ollut Halla-aho, olisin hälyttynyt siitä, että toiset ihmiset alkavat päästellä julkisuuteen tietoja ratkaisuistani ennen kuin niitä itse kommentoin.

Sellaiseen kelkkaan ei välttämättä halua lähteä.

Tuntien Halla-ahon kurinalaisen tavan toimia, ymmärrän hyvin, että näinkin pieni poukkoilu on saattanut nyppiä sen verran, että ratkaisevalla hetkellä hän päätti valita toisin - ja jäädä kannattajineen "valtamaan" Perussuomalaisia, jossa jo oli toimivat rakenteet ja sittenkin helpompi edetä.

En tiedä, mitä Muutos 2011:n sisällä tapahtui, kun Mäkiketelä jossain vaiheessa sai lähteä puolueesta, jota itse oli ollut mukana innolla perustamassa. Mutta tätä lähtöäkin vasten tarkasteltuna Halla-ahon intuitio ilmeisesti oli toiminut oikein: poukkoilua olisi ollut luvassa jatkossakin tässä yhteistyökuviossa.

Mutta, kuten sanottu: tämä on täysin omaa pohdintaani. En ole keskustellut asiasta Leinon enkä Halla-ahon kanssa.

Ja joskus on niin, että kun hevosta tarvitaan ei ole aikaa jäädä kasvattamaan varsaa.

Toisinaan ajoitus on kaikki kaikessa.

Kun tarkastellaan sitä, miten Halla-aho on vienyt asioita eteenpäin, voidaan todeta, että hän on osannut edetä viisaasti.

Harmittelen yhä sitä, että Jari Leino ei päässyt läpi viime eduskuntavaaleissa. Olisin sen hänelle suonut, sillä tunnen hänet ja tiedän, että siinä on mies paikallaan.

Terveisiä Jarille, jos näet tämän!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #24

"Halla-ahon intuitio ilmeisesti oli toiminut oikein: poukkoilua olisi ollut luvassa jatkossakin tässä yhteistyökuviossa."

Tätähän me emme voi tietää, mutta sen me tiedämme kuten Leino kirjoitti 2016: "Jussi Halla-ahon mestarillinen suunnitelma on johtanut tilanteeseen, jossa PS on hallituksessa Stubbin ja Sipilän kansainvaelluspolitiikan takuumiehenä."

Jos Halla-aho olisi ollut Muutos 2011 ehdokas, niin meillä olisi takuuvarmasti yksi aidosti maahanmuuttokriittinen puolue.

Tuossa hieman muistin virkistämiseksi. https://www.youtube.com/watch?v=9jo7DypDs0w

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #25

#25

Perussuomalaiset saivat hallitusohjelmaan maahanmuuttoa rajoittavia asioita. Se, että Kokoomus ja Keskusta antoivat Perussuomalaisille sittenkin pelkkää hukkakauraa eli tyhjiä lupauksia, ei suinkaan ollut Halla-ahon syy.

Miten hän olisi voinut tietää, että Sipilän ja Orpon sanaan ei mitenkään voi luottaa? Että maahanmuuttoon liittyvä osa hallitusohjelmassa jätetään täysin huomiotta?

Miten hän olisi voinut tietää, että niin moni hänen entisistä kannattajistaan pettää hänet Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen hetkellä, jolloin Perussuomalaiset olisivat voineet aloittaa kunnon väännön hallituksessa.

Maria Lohela ja Simon Elo olivat molemmat ns. "Nuivan vaalimanifestin" allekirjoittajia, ja heillä oli takanaan Jussi Halla-ahon tuki. Mutta niin vain nämäkin kaksi pettivät Halla-ahon hetkellä, jolloin uskollisuutta eniten olisi kaivattu.

Kike Elomaa sentään näki nopeasti Soinin höttörakennelman läpi ja palasi Perussomalaisten riveihin.

Miten Halla-aho olisi voinut ennakoida, että jopa presidentti sotkeutuu mukaan tämän Soinin höttörakennelman tukijaksi, jotta Kokoomus voi pysyä hallituksessa?

Ei näitä kuvioita kukaan osannut ennakoida.

Yrjö Sakari Yrjö-Koskista ja Risto Rytiä lukuunottamatta en tunne yhtäkään suomalaista poliitikkoa, joka olisi saanut yhtä paljon kuraa niskaansa kuin Jussi Halla-aho.

Pidän ihmeenä sitä, että hän on uskollisesti jaksanut pysyä paikallaan ja jauhaa samoista asioista yli kymmenen vuotta.

Nyt vihdoin alkaa sana kuulua.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #26

Ymmärrän, että sinulla perussuomalaisena on halu puolustaa Halla-ahoa ja siihen sinulla tietenkin on oikeus.

Ehkä Halla-aho oikeasti ajatteli, että pääsee toteuttamaan paremmin maahanmuuttopolitiikkaa persuissa kuin muutoksessa. Se oli kuitenkin suuri takaisku maahanmuuttokriittisille, kuten nyt olemme joutuneet todistamaan. Koko maahanmuuttokriittinen kenttä on pirstaleinen, kun se olisi voinut olla muutoksessa, joka oli aidosti maahanmuuttokriittinen puolue jo perustamisestaan lähtien.

Persuissa Soinin aikana maahanmuuttokriitikot hiljennettiin.

Se on tietenkin hyvä, että nyt lähes kaikki puolueet ovat maahanmuuttokriittisiä, mutta paljon pahaa ehti tapahtua, ennen kuin päättäjiemme silmät alkoivat aukenemaan.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #27

#27

Ritva hyvä, Soinin aika Perussuomalaisissa on nyt ohi.

Jos yhtään olet seurannut, miten nopeasti "nuivat" laajensivat positioitaan jo Soinin aikana, niin ei voi kuin onnitella määrätietoisesta työstä.

Edes Soini ei kyennyt torppaamaan Matias Turkkilan nousua Perussuomalaiset-lehden päätoimittajaksi. Ja Hommaforumille Soini ei voinut yhtään mitään. Nuorisolla, ja vain nuorisolla, oli some hallussaan.

Varmaan ymmärrät, että uuden puolueen perustaminen ja sisäänajaminen vie paljon voimia eikä lopputulemasta ole takeita. Siinä mielessä oli ihan hyvä päätös pysyä sen hevosen selässä, joka on jo liikkeessä ei jäädä varsaa kasvattamaan, kuten jo tuossa totesin.

Jussi Halla-aho on osoittanut suurta maltillisuutta pysyessään paikallaan Perussuomalaisissa, vaikka Soini on häntä "harjannut" monin eri tavoin. Mielestäni varsin julmastikin, jos ajatellaan sitä, miten hän omissa muistelmissaan kirjoitti Halla-ahosta.

Halla-aho on ollut maltillinen ja pyytänyt malttia muiltakin - pyytänyt kannattajiaan pysymään Perussuomalaisissa, joka ei ole täydellinen puolue, mutta jossa rakenteet ja toimiva kenttä ovat jo valmiina.

Muutos 2011:n merkitys on kuitenkin mielestäni ollut suuri. Sillä on koko olemassaolonsa ajan ollut Soiniin nähden ns. pelotevaikutus.

En tiedä, miten mikäkin positio Perussuomalaisten sisällä on neuvoteltu, mutta koko Soinin ajan siellä oli tiedossa, että Muutos 2011 on yhä olemassa ja porskuttaa. "Vaara", että Halla-aho ja hänen kannattajansa siirtyisivät Muutos 2011:een on ollut olemassa koko ajan, ja luonut sopivasti painetta Soinin suuntaan.

Voidaan siis todeta, että Muutos 2011 on omalta osaltaan merkittävästi kuitenkin onnistunut vaikuttamaan asioiden kulkuun. Sillä on ollut oma, merkittävä roolinsa maahanmuuttokriittisen liikehdinnän tukemisessa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #28

Johanna hyvä, tiedän että Soini ei ole enää persujen puheenjohtaja. Otsikossani kysyn sekä Soinilta että Halla-aholta, miltä nyt tuntuu, niin ihan varmasti molemmat ymmärtävät mitä tällä tarkoitan.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #29

#29

Niin, täytyy myöntää, että en oikein ymmärrä tuota otsikkoa tai Halla-ahon syyttelyä. Mutta annetaan olla.

Mielestäni on hyvä asia, että maahanmuuttokriittinen ajattelu leviää nyt muihinkin puolueisiin. Onhan Suomen Sisussakin jäseniä muistakin puolueista kuin Perussuomalaisista ja Muutos 2011:sta, ja silti Sisu kykenee toimimaan in corpore.

Hyvää jatkoa sinulle.

http://johannasirenkaplas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #30

Kyllä on hyvä näiltä miehiltä kysyä, että miten tämä nyt oikein niin kuin omasta mielestä meni. Naiset ovat valmiita siivoamaan miesten sotkuja, mutta itselläni ei ole siihen tarvetta.

Kiitos samoin, hyvää jatkoa sinulle.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Jospa yrittäisit sentään pysyä totuudessa.

Halla-aho ei ollut Muutos-hankkeessa missään vaiheessa mukana, eikä kenelläkään ole velvollisuutta ruveta keulakuvaksi/ehdokkaaksi jonkun ulkopuolisen organisoimaan ja alulle panemaan hankkeeseen. Ennen kuin kannattajakortteja alettiin keräämään, olisi ollut vähintäänkin kohtuullista varmistaa, että Halla-ajo on itsekin asian takana.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei minulla ole mitään vaikeuksia pysytellä totuudessa. Laitoin tuossa jo aiemmin youtube-linkin, jossa Halla-aho sulassa sovussa keskustelee muiden propellipäiden kanssa.

Toivotaan, että Mäki-Ketelä joskus julkaisee muistelmat;)

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

On varmasti sinällään hatunnoston paikka, että blogisti on uskaltanut ja pystynyt julkaisemaan yksittäisen mielipidekirjoituksen. Ja että joku kansalaisaktivismia harjoittava porukka on saanut aikaan julkista keskustelua.

Siitä on kuitenkin vielä pitkän pitkä matka todelliseen poliittiseen vaikuttamiseen sekä kuntatasolla että eduskunnassa.

Perussuomalaiset ovat näissä jälkimmäisissä esimerkeissä pystyneet monenlaisiin toimenpiteisiin. Jokainen voi tykönään sitten tehdä sen puntaroinnin ja valinnan, mikä on ollut minkäkin arvoista.

Itse koen, että äänestämällä Perussuomalaisia missä tahansa vaaleissa voi vaikuttaa edes jollain tasolla yhteisiin asioihin. PS erottuu edukseen monissa aiheissa suhteessa muihin puolueisiin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kyllä kirjoituksiani on julkaistu paljonkin, mutta tässä palaan vuoteen 2015, jolloin maahanmuuttokriittisiä kirjoituksia ei juurikaan julkaistu, paitsi MV-lehdessä sekä muissa vaihtoehtomedioissa.

Itseäni siis harmittaa suuresti nämä Oulun tapahtumat, jotka olisi voitu välttää, jos meillä olisi oikeasti ollut maahanmuuttokriittinen puolue. Nyt Halla-aho oli Soinin vankina ja monta vuotta meni hukkaan.

Kyllä asioihin voi vaikuttaa puolueiden ulkopuolellakin. Esimerkiksi kiristyskirjejutussa olemme saaneet kansalaisaktivismilla paljon aikaiseksi.

Nytkin näitä kirjoituksia lukee moni ihminen. Puolueet kilpailevat äänestäjistään ja ihan varmasti maahanmuuttoteema on tulevissa vaaleissa esillä. Nämä mielipidekirjoitukset panevat puolueet yrittämään parastaan ja siksi näillä on suuri merkitys.

Kuka saa nukkuvien 40% äänet itselleen, on vaalien voittaja.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#34

Maahanmuuttokriittisiä kirjoituksia ja tiukkaa keskustelua aiheesta käytiin jo v.2008 Arvopaperi-lehden ylläpitämällä keskustelupalstalla nimeltään AP-areena.

Sitä seurasivat monet toimittajatkin.

Lopulta keskustelun volyymi ja lämpötila alkoivat olla sitä luokkaa, että Arvopaperi-lehti katsoi aiheelliseksi ajaa alas AP-areenansa. Tämä tehtiin moderointia tiukentamalla ja sivuston teknisiä speksejä muuttamalla.

Voi tuntua yllättävältä, että sivustolla, jossa sijoittamisesta kiinnostuneet henkilöt pääasiassa keskustelivat sijoittamiseen liittyvistä asioista, maahanmuutto yhtäkkiä nousi puheenaiheena niin voimakkaasti esiin.

Kenties tätä selittää se, että sijoittajat, tehdäkseen järkeviä sijoituspäätöksiä, seuraavat maailman menoa aika laajalla skaalalla. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja maahanmuutto vaikuttaa esimerkiksi rakentamiseen ja asuntotuotantoon, vuokratasoon ja moniin muihin asioihin.

Bisnesvinkkelin lisäksi kyseessä on alati muuttuvan toiminta-alustan tarkastelu. Joissakin tapauksissa puhutaan ns."maariskistä".

Kun moderointi AP-areenalla tiukentui tiukentumistaan tuhannet nimimerkit (keskustelijat ja keskustelun seuraajat) löysivät uuden alustan, jolla keskustelu myös aiheesta maahanmuutto jatkui, edelleen nimimerkkien takaa, mutta runsaasti käyttökelpoista informaatiota tarjoten. Keskustelu jatkui aina näihin päiviin asti.

Eli eivät suomalaiset aivan pussi päässä ole olleet tässä suhteessa. Halla-ahon etenemistä seurattiin tarkasti alusta asti.

Ja niin kummalliselta kuin se voi kuulostaa, niin itsekin kuulin nimen Halla-aho ensimmäistä kertaa juurikin tältä AP-areenalta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #37

Itse olen seurannut Soinin ja Halla-ahon taivalta liittyessäni persuihin vuonna 2009 ja siirtyessäni muutokseen 2010. Muutoksella oli kova draivi päällä ja olisin suonut sen menestyvän. Harmi vaan, että Halla-aho teki persut ja jäi Soinin panttivangiksi ja näin petettiin äänestäjät.

Onneksi maahanmuuttoteema on nyt esillä vaaleissa ja tottakai muut puolueet seuraavat silmä kovana, etteivät vaan persut tee kolmatta jytkyä tällä aiheella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Minusta sinä olet ihan oikeassa. Itse Halla-aho valitsi lähteä Soinin patojen äärelle. Juuri se on tehnyt ps puolueen jakautumisen niin kitkeräksi. Halla- aho ei ole pystynyt myöntämään omaa virhettään. Siksi kaikki tulenkatku peittämään omaa mokaa.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #39

#39

En koe olevani petetty äänestäjä.

Päinvastoin, Halla-aho on mielestäni edennyt paremmin kuin ikinä olisi voinut toivoa, ja kestänyt erilaisia vääntöjä ja painetta tavalla, josta edes murto-osaa kovin harva meistä muista kestäisi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #44

En puhu yksistään minusta tai sinusta, vaan niistä tuhansista ja kymmenistätuhansista, jotka persuja äänestivät. Ne äänestäjät, jotka halusivat maahanmuuttopolitiikkaan muutosta, ovat petettyjä Soinin aikana ja jolloin Jussi Halla-aho on ollut mukana.

Mennyttä ei voi muuksi muuttaa, mutta kysymys kuuluu edelleen Soinille ja Halla-aholle, miltä nyt tuntuu? Olisiko ehkä pitänyt menetellä toisin, jottei Oulun kaltaisia tapahtumia olisi päässyt ikinä tapahtumaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37
    "Lopulta keskustelun volyymi ja lämpötila alkoivat olla sitä luokkaa, että Arvopaperi-lehti katsoi aiheelliseksi ajaa alas AP-areenansa."

Arvopaperi-lehden nettipalvelun vetäjänä oli eräs herra Markku Huusko!

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Itse vain yksittäisenä jäsenenä pitemmältä ajalta huomasin selvästi että piti paljon haalia ääniä sieltä sun täältä ja sitten harjata lopuksi,kuitenkin jokin meni pieleen koko puoluetta ajatellen,etenkin ajatellen yhtenäisyyttä,sillä hetkellinen jytkytys ei ole tae - lopullisesta uskottavuudesta.

Mutta käynee ns.yksittäisestä hillotolpasta ?

Tommi Mäkinen

Hö, poistuiko se äskeinen blogi?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Näemmä poistui. Oli vissiin liian kuumaa kamaa!;)

Muille lukijoille, että kysymys oli blogista "Kiitos suomalaiset pikkutytöt!" Jos saan sen jostakin, niin laitan omille sivuilleni luettavaksi.

Pyysin Huuskoa toimittamaan sen minulle, mutta ilmeisesti sen voi jotenkin googlen välimuististakin löytää.

Aihe käsitteli sitä, että nyt kaikki puolueet joutuvat ottamaan kantaa maahanmuuton ongelmiin näiden ilmenneiden seksirikosten takia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mulla on koko blogi kommentteineen tallella HTML-tiedostona.
Pitääkö omassa blogissasi oleva s-postitieto paikkansa?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #49

Kiitos Harri!

Huusko laittoi kirjoitukseni, mutta kommentteja siinä ei ollut. Kunhan olen kotona, niin katson lähettämäsi tiedoston tarkemmin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset