RitvaPuolakka

Miten pikku possusta tuli Suomen hallitsija

Olipa kerran pieni söpö possu, joka ajatteli, että populisimi on mukava asia. Siellä se karsinassaan mietiskeli asioita ja päätti, että hillotolpalle on päästävä. Possuille hillotolppa on paras saavutus.

Pikkupossu hoksasi isänmaallisen kovan kundin ja jees, kaikki baarien sankareiden äänet tulisivat hänelle, joka ei kohta enää olisikaan pikkupossu. Niin kävi, että kovan kundin avulla pikkupossusta tulikin iso sika.

Sittemmin joku punaposki alkoi kirjoittelemaan, että maahanmuutossa on ongelmia. Pikkupossusta, josta oli siis kasvanut iso sika, tämä oli loistava ajatus.

Punaposkelle perustettiin jopa oma puolue, mutta iso sika huomasi, että ei punaposkea voi päästää pois, vaan pitää itsellään ja lähettää toisiin karsinoihin häiritsemästä.

Satu tietenkin jatkuu ja nyt punaposki ja iso sika jatkavat omaa kamppailuaan. Henkeä pidätellen koko valtakunta odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Saavatko he itselleen koko valtakunnan tai ainakin puolet siitä. 

Tänään kuului kummia. Iso sika pääsi pälkähästä, koska punaposki oli kieltänyt moittimasta tätä.

Tämähän on tietenkin satu, jota ei todellisuudessa tapahdu ja sen pituinen se.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

On se kyllä kumma, miten niistä pikkuisista, pinkeistä ja suloisista nöhvelinenistä kasvaa sellaisia isoja ja vastenmielisiä, kansanedustajia muistuttavia sikoja.

Suloisen possun ottaisi kuka hyvänsä syliin, mutta...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...isoja ja vastenmielisiä, kansanedustajia muistuttavia sikoja."
Näin maallikkona arvelen, ettei sikojen kunniaa voi loukata, mutta olisiko tuo eläinsuojelurikos, rinnastaa sikoja kansanedustajiin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Risto, kun kokkariremmi ja keskustaremmi nostavat hallelujansa hillotolpan toteemille niin persuremmi painaa nöyrästi ja kurinalaisesti päänsä nöyryyden merkiksi.
Sitten seuraavana päivänä latteuksia sikojen kunniasta. Juuri tämä on äärioikeiston ongelma. Ja ongelma se on erityisesti Suomessa. Suomalainen tuupertuu ilman sisäistä uskottavuutta. Mutta jos haluaa hylätä suomalaisuuden....jatkaa vaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #38

Kyllähän asia on niin kuin sanot ja Risto luultavasti yritti pehmentää tunnelmaa. Mehän ulkopuoliset emme tiedä mitä tämän näytelmän taustalla on. Epäilen kuitenkin lehmänkauppoja, eli lupausta jostakin. Ehkäpä seuraavia hallitusneuvotteluja käydään jo kiivaasti.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Merkillistä on pilluun päästetyn siemennesteen polotisoitumonen vielä v. 2018

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt en kyllä ymmärrä mitä tarkoitat, joten voisitko selittää tarkemmin. Ja käytä asiallista kieltä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ihmiskunnan lisääntyminen politikoinnin sen mahdollistamana. V. 1900 n. miljardi ihmistä ja v. 2100 oletetusti jopa 15 miljardia nälkäistä suuta.

Kestävään kehitykseen ei kuulu 5-6 lapsen synnyttävät äidit Afrikassa ja Lähi-idässä, joiden jälkikasvu halajaa poikkeuksetta ja kovasti Euroopan suuntaan muiden teiden ollen tukkoisia tai epämielenkiintoisia.

Tämän takia pikku possuja ja isoja sikoja on maailmalla yhä kasvavampi enemmistö. Ei tarvitse olla nobel-palkittu ymmärtääkseen, että rajoja tullaan vielä valvomaan aseet kädessä - jopa EU:n ulkorajoilla.

Ihmisiä tulee toki auttaa, mutta valikoiden avuntarpeiset jo ennaltakäsin ennen maahantulon mahdollistamista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #13

Kiitos tarkentavasta selityksestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#3 Nimenomaan sitä ei politisoida. Siemensyöksyä pystyy hallitsemaan niin että hedelmiötymiset vähenevät. Sitä vaan ei soinilaiset ympäri maailman koskaan edes mainitse. Kivempi sortaa köyhiä ja nuoria naisia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kondomin käytön voisi määrätä pakolliseksi kaikkialla maailmassa ihan jo terveydellisten seikkojen takia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #41

"Kondomin käytön voisi määrätä pakolliseksi kaikkialla maailmassa ihan jo terveydellisten seikkojen takia."

-.-.-.-.-.-.-.-.

Tuon asian valvonta voisi tuottaa lieviä pulmia kaikkein autoritäärisimmillekin tahoille.....

Mutta koska ihmiset ovat pääosin oudonkin lainkuuliaisia (muutaman tutkimuksen perusteella ainakin) voisi pakollisuus kondomiin itse asiassa käytännössäkin tuottaa hyviä tuloksia verrattuna nykyiseen tilanteeseen. On osoituksia esim. että aidan pystyttäminen, mistä pääsisi hyvin pienellä vaivalla (sekunteja) yli, estää aidan ylittämisen. Tuo liittyy lähinnä maahanmuuttoon, mutta oletan sen liittyvän mahdollisesti ihmisten (valtaosan) luontoon noudattaa sääntöjä. Mielenkiintoinen pointti ihmisten käyttäytymisen suhteen. Ei päde tosin kaikkiin tietenkään.
................................................

Selvennyksenä vain............ en pakottaisi kyllä ihmisiä käyttämään kondomeja - suosittelisin siihen kylläkin. Eli sama meininki kuin nytkin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #45

Eihän se tietenkään pakollisena onnistuisi ja pitäisi olla melko armeija valvomaan sen käyttöä. Kondomin käytön hyväksyminen kuitenkin auttaisi ei-toivottuihin raskauksiin ja sukupuolitautien leviämisen ehkäisyyn.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #50

Ritva, osut naulan kantaan kommentissasi 41!

Kultapossukerhotäti jakoi blogissaan tarinan toisen kultapossukerholaisen kasvattamasta kultalusikkapojasta. Poika saattoi yhden illan mittaisen Tinder-kohtaamisen aikana tytön raskaaksi. Pojan äiti ei saanut varakkuudestaan ja vaikutusvallastaan huolimatta nuorta naista painostetuksi aborttiin. Tämä tietenkin söi asemansa suomasta vallantunteesta sokaistuneen äidin hermoratoja niin, että puhetta ja tämän nuoren naisen mustamaalaamista ei voitu välttää. Kultapossukerho on päätynyt syyttämään naista valehtelemisesta ja kieroilusta - nyt jopa julkisesti.

Aborttioikeuden vastustajat, kultapossukerhotäti mukaanlukien, kuitenkin haluavat, että aborttien määrää saataisiin alennettua. Vertailtavana lukuna on aborttien lukumäärä. Keinona on aborttien kieltäminen ja julkinen tuomitseminen kaikille, jotka ovat sellaiseen joutuneet elämäntilanteessaan tarttumaan.

Vaikka Kultapossukerhotädin blogissa on kyllä sellainen kummajainen, että hän jostain kumman syystä taitaisi haluta, että kultapossukerhopoikienkin pitäisi saada sanansa sanottua ja abortti olisi tehtävä, jos kultapossukerhopoika tai tämän äiti sellaisen sanoo haluavansa.

Poliittiset vaikuttajat, joille elämä on pyhä, haluavat siis muokata näiden raskaudenkeskeytyksen tarvitsijoiden oikeudellista ja yhteiskunnallista asemaa merkittävästi niin, että aborttioikeuden käyttämisestä tehdään vähintäänkin moraalisesti väärää.

Aborttien määrä vähenisi, jos voisimme vähentää vahinkoraskauksien määrää. Kondomien käyttö satunnaisissa suhteissa ei vain näytä sopivan, sehän tarkoittaisi puuttumista kultapossukerhopoikien oikeuksiin ja elämänmakuisuuteen, eihän pojan Tinder-ilta tuntuisi enää samalta. Perheiden taloudellisen aseman parantaminen ei sekään tunnu aborttikeskusteluun osallistuvien poliittisten vaikuttajien mielestä mielekkäältä. Raiskauksiin ja perheväkivaltaan ei pyritä aktiivisesti vaikuttamaan.

Sen sijaan halutaan keskustella siitä, miksi tyttö tekee abortin ja saako niin tehdä. Jopa kaltaistani keski-ikäistä, lihaa syövää heteromiestä kyrsii, ettei tyttöjen ja naisten asemaa haluta huomioida. Ei-toivottujen raskauksien yleisyys on se yhteiskunnallinen ongelma, johon toivoisin puututtavan. Ei abortit.

PS. Hyvien tarinoiden tapaan tämäkään tarina ei kerro ihan kaikkea.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #55

Hyvä Niemeläinen, täysin samaa mieltä, ei lisättävää!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #55

Muistaakseni tarinan tyttö halusi lapselleen varakkaan isän. Hyi kauheaa. Kyllähän sellaisten tyttöjen pitäisi pysyä omassa kastissaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #67

En niin tarkoin tapausta tunne, mutta oliko tässä lapsen saaminen se pääasia?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #69

Tätä tarinaa ei tunne kukaan muukaan. Yksi blogisti väittää tietävänsä mitä nuoret ovat Tinder-illan aikana keskustelleet. Tarina väittää, että tyttö olisi kertonut huolehtineensa ehkäisystä ja että tyttö on tämän kertomuksen pahis.

Luulen kuitenkin, ettei kultalusikkapojan äiti yhtä vähän kuin hänen blogisti-kultapossukerhokaverinsakaan ole oikeasti tietoisia mitä nuoret jutustivat ennen pöksyjen riisumista.

Jos olet tarinasta kiinnostunut, yksi versio pyörii hyrrässä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #79

Aivan naurettavaa, että joku yleensä tietäisi mitä kaksi ihmistä sängyssä tekee. Pitäisi siis pitää jaloista kiinni, eli sama mistä aiemmin oli, että kondomin käytön vartioimisesta.

Olet aivan oikeassa siinä, että kultalusikkapojan olisi Tinder-kohtamisessa pitänyt käyttää kortonkia, eikä niin että äippä tästä valittaa täällä toisen suulla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #79

Minä en ole lukenut tuota blogia mutta tarina referoituna kuulostaa Kuussalon Kaarinalta, joka on suomalainen balladi. Pitää kyllä mennä lukemaan tuo blogi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #89

Tosiaan en Sini tiedä mistä on kysymys, joten en voi ottaa kantaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #90

Oli aika outo blogi kaikenkaikkiaan. Eija-Riitta Korholan.
Outoa väkeä nuo abortilla oikeiskeistopolitiikkaa vetävät. Kaikkeen kokoomuslainen pystyy.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #93

Luin sen. Ällistyin kyllä itsekin, että nainen on samanaikaisesti abortin puolesta ja sitä vastan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ajatelkaa, tämä entinen pikku possu, nykyinen sika, on manipuloinut koko Suomen kansaa ja nyt hän pitää hallitusta panttivankinaan.

Melkoinen suoritus, että ei muuta kuin onneksi olkoon! Ja punaposki peesaa.

Tomi Vaalisto

Kääntyikö blogistin takki?

Aloituksen viimeisessä virkkeessä selkeästi lukee: "Tämähän on tietenkin satu, jota ei todellisuudessa tapahdu ja sen pituinen se."

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei ole kääntynyt blogistin takki.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

No joo, miten tämän nyt sanoisi!

En yleensä vihaa ketään, en edes politiikkoa joka on epäsuosittu, enkä sortuisi tämän tyyliseen halventamiseen.

Miltä sinusta tuntuisi, jos sinua verrataan Sikaan, Possuun, Emakkoon jne.

Poistahan blokisi, jookos?.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tämähän on satu pikku possusta, josta tuli hallitsija. Tämä on siis kehu, että pikku porsaasta kasvaa iso sika.

Ei minua haittaa, jos minua verrataan emakkoon, koska sehän minä olen.

Miksi minä poistaisin blogini? Ei ole mitään syytä.

Tomi Vaalisto

Kommentissasi nr 4 huomautat alatyylisestä kirjoittelusta. Voisit soveltaa sitä myös itseesi.

Ala-astetasoinen herjaaminen ja vastuun väistely sanahelinällä "olikin satua tai kehua" kertoo ihmisestä aika paljon.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #10

En minä mitään vastuuta väistele. Luuletko nyt tuntevasi minut hyvinkin?

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #20

Vox audita perit, littera scripta manet.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #43

"The spoken word perishes, but the written word endures."

Latinan tietomme paranivat. Tosin epäilen että tuosta on yhtä vähän hyötyä itselleni kuin pakkoruotsista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #43

Laita tosiaan suomennos kaikkien näkyville.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #51

Tunnetuimpia latinankielisiä sanontoja ja helppo on johtaa noista sanoistakin. Kommentissa 46 sama on englanniksi. Pitäsi tietää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #59

Pyysin laittamaan suomennoksen, koska kaikilla lukijoilla ei ehkä ole google-kääntäjää käytössään. Onneksi Ovaskainen laittoi englanninkielisen version, jonka luultavasti suurin osa ymmärtää.

Kun sinä meille latinaa haluat puhua, niin suomenkielisessä blogissa on kohteliasta kommentoijan laittaa myös suomennos pyydettäessä esille, eikä alkaa turhaan viisastelemaan.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #60

Kohteliaisuus? Tiedätkö itse mitä tuo sana tarkoittaa?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #62

Mitä sinä haluat vänkyttää? Laita nyt vaan se suomennos.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #59

"Tunnetuimpia latinankielisiä sanontoja ja helppo on johtaa noista sanoistakin."

Joo. Esimerkiksi "Mens sana in corpore sano" -- "Mene saunaan kun kroppasi niin sanoo".

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #82

Kiitos Janne! Jos joku pölkkypää tulee viisastelemaan blogiini, niin pitää sentään olla jotain luita lihan päälle, vai oliko se toisinpäin;)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Puolakka on onnistunut täällä Puheenvuorossa tekemään joitain alustan ehkä syvimpiä rimanalituksia. Muistamistani yksi erityisen käsittämätön oli siinä, miten hän halveksi Ujuni Ahmedia tämän kauneuden ja ulkomaalaisuuden perusteella. Puolakan kommentit nähtävästi poistettiin, enkä tiedä oliko se Ahmedin, ylläpidon vai hänen itsensä toimesta. Ehkä Puolakka on onnistunut tempaisemaan pahempiakin.

Emme puhu ihmisestä, joka tavoittelee asiallisuutta. Nimittely tai possuttelu toki sopii kuvaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Höpöhöpö, puhuin kauneudesta politiikan välineenä. Koska minut bannattiin hänen blogistaan, kirjoitin asiasta oman blogin. http://ritvapuolakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2422...

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Olipa kerran ruma ilkee noita joka nälvi muita ja nautti siitä . Mut sitten kun muut nälvi takas niin se noita ei tykännyt siitä . Ja se oli väärin hänen mielestä . Tää oli vain satu ja sen pituinen se :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olipa Ritvalta ala-arvoisin blogi, mitä olen täällä koskaan nähnyt. Joillakin ihmisarvokäsitykset ovat todella alhaisia, kun tällaisia vertauksia tehdään ja mukamas satu.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niin on. Suosittelisin poistamaan ja siivoamaan suunsa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Seppo, en kunnioita sinua ihmisenä tekojesi takia. Luuletko, että edes odotan sitä sinulta sanojeni takia?

Onneksi sinulla ei ole määräämisoikeutta minuun millään tasolla. Tietenkin voit ilmiantonappulaa painaa ja jos ylläpito poistaa blogini, niin ainoastaan sillä tämä poistuu, jos poistuu.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #24

Ah, kuinka tulikaan mieleen Orwellin "Eläinten vallakumous"-kirja. Koska kirja viittasi kovasti Stalinin hallintoon, sitä lue(te)ttiin jopa kouluissa vuonna kivi ja keppi, jolloin minuakin sellaisessa laitoksessa pidettiin/siedettiin. Ei siis poistettu - päinvastoin.

Ritvan kirjoitus on hyvin asiallinen (paitsi 'Sus scrofa domestican' kannalta), mutta nekin ymmärtävät, ettei Ritva pahaa tarkoita. Enemmänkin ovat huolissaan joulun alla olevasta pitkien puukkojen yöstä. Mutta se on taas ihan eri juttu.

Tästä sadusta vielä sn verran, että hölmömpikin ymmärtää, että satu on hyvä kun se noin monen nilkkaan käy. ;) Minä raukka kun yritän joskus samaa, niin kukaan ei kommentoi, kuuluu vaan tuulen huminaa.

Kiitos Ritva.

Henry

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #35

Kiitos Henry,

Ajattelin kokeilla tätä tyylilajia, jos se purisi ja näyttää purreen. Asia on kommenteista päätellen mennyt perille.

Orwell on tietenkin omaa luokkaansa, mutta pitääpä harjoitella tätä enemmänkin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ajattelepa sitä keneen tämän ilmiselvästi kohdistit. Rajansa kaikella.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #49

Yritätkö sinä asettaa minulle rajoja? Ei muuten onnistu. Ainoa, joka siihen tällä alustalla pystyy, on ylläpito.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #52

Tämä on totta!
Nimimerkillä: "Kokeiltu on!" :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #56

Hahhah.. päivän parhaat naurut!:D

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #58

No, älä naura!! :D
Yhden kerran ihan oikeasti yritin... ihan yhtä tyhjin käsin jäin silloin kuin Vesku nyt! :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #61

Yrittäkää nyt vastedes muistaa, että ette te vaimojanne komentele täällä!;)

Minä itse asetan itselleni rajat ja vain luoja määrää minua. Tällä alustalla se tietenkin on ylläpito.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #63

Älähän nyt, Ritva! Eihän yrittänyttä laiteta!! ;)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #65

Sinähän olet poliisisetä, joten laita nyt viranomaiskoneisto käyntiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #66

Levonen hermona, kun monta kertaa samaa asiaa toistelee. Turhaan enää minun blogissa tästä länkytät. Jos tästä blogista itsensä tunnistavat haluavat käydä oikeutta, niin siitä vaan. Levosen itsensä mielensäpahoittaminen ei kuitenkaan johda mihinkään.

Ota nyt pari drinkkiä, niin se eilinen kippistely hieman helpottaa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei kai punaposken pikkuporsaat olisi riittänyt pitämään karjua pälkähässä?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei kai se olisi riittänyt, mutta ainakin olisivat näyttäneet, että ovat jotakin mieltä. Taitavat olla vieläkin karjun vallan alla.

Nykyinen eduskunta on Suomen suurin ja kallein teatterilaitos, jonka kustannukset me kaikki maksamme, vaikkemme näitä esityksiä edes haluaisi katsoa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Rikosoikeuden oppikirjan omaavana on todettava, että tässä liikutaan jo ”harmaalla alueella.”

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hahhah.. Mikkolalla hyvä mielikuvitus.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Ritva,

puhut vain totta. Ja sehän ei pala tulessakaan.

Totuuden kiistäminen on ala-arvoista ja häpeäksi sananvapaudelle.

Sananvapaus on yksi tärkeimmistä perusoikeuksistamme. Omaa ajattelua ei pidä ulkoistaa.

http://heikkisantala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2580...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #30

Kiitos Heikki, arvostan sanojasi tosi paljon.

Omaa ajattelua ei todellakaan pidä ulkoistaa kenellekään toiselle.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #32

Heh, miten tuo saadaan napinpainaja-zombien tietoisuuteen?

Henry

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Sen havainnon taas kerran tykönäni tein että hyvän huumorin ja satujen luominen on taitolaji.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kyllä vaan. Lupaan yrittää kehittyä näissä;)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eihän blogissa, ei myöskään Puolakan kommentoinneissa mitään nimiä ole esiintynyt, jos joku mielessään yhdistää possun ja punaposken johonkin henkilöihin niin se on heidän oma asiansa, ei blogistin vika.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä Granlund, olet asian ytimessä. Kovin tuntuvat mielensäpahoittajat olevan liikenteessä;)

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Pitäisi kommentoida mutta itsesensuuri estää sen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kommentoit kuitenkin. Sano nyt vielä se asiakin, mikä mieltäsi painaa.

Käyttäjän pirkitahtinen kuva
Birgit Tähtinen

Kyllä oli ala-arvoinen esitys demareilta! Vasemmisto,vihreät ja rkp menivät vielä mukaan, samoin joku kokoomuksesta. Ihmettelen tv-kanavia: ykköstä ja kolmosta, joihin oli äänestyspäivän aamuksi haalittu haastateltaviksi ainoastaan epäluottamuslauseen takana olevia. Missä olivat puolustuksen puheenvuorot? Aivan kuin oikeudessa olisi vain syyttäjät, mutta ei puolustusta!
Toimittaja, nykyinen demarikansanedustaja, Harakka, kirjoitti netissä vahvistaakseen epäluottamusäänestyksen läpimenon. No, häneltä nyt ei voi mitään hyvää odottaakaan.
Tämä ei ole satua.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Missä puolustus?
Nurkassa häpeämässä, kun ei ole sen vertaa selkärankaa, etteivät edes uskalla painaa arvojensa mukaista nappia. Vai puuttuuko arvot?

Henry

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Juuri näin. Jos ei ole kanttia ilmaista omaa mielipidetään, niin on turha puhua puolustuksesta. Puolustuksella on aina demokratiassa puheenvuoro, mutta nyt persut laistoivat mahdollisuutensa mennen tullen ja palatessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ymmärrän kyllä, että persujen sinisiipi on Soinin panttivankina, koska heitä ei olisi ilman Soinia. Kuten ei muitakaan persuja. Ilman isoa puoluetta Halla-ahokin on pelkkä ilmassa istuva nolla, tyhjää äänestävän puolueen tyhjää jauhava tyhjäpää. Mutta se on kyllä jo outoa että koko hallitus on Soinin panttivankina.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Paljon melua tyhjästä ja tyhjää äänestäneistä ja istuntosalissa äänestämättä jättäneistä ja eduskunnan vessaan äänestyksen ajaksi piiloutuneista jne.

En jaksa uskoa, että edes Touko Aalto voimiensa päivinä olisi pystynyt vaikuttamaan äänestyksen lopputulokseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No ei tietenkään, sehän on vain yksi edustaja. Toki epäluottamuksen puolesta olisi äänestänyt yksi enemmän jos hän olisi jaksanut tulla paikalle, mutta olihan tuo tulos alusta asti selvä: Sipilä ja Orpo haluavat pitää hallituksen pystyssä hinnalla millä hyvänsä, pari kokoomusnaista äänesti omantuntonsa mukaan mutta muut taipuivat ryhmäkuriin, ja koska Halla-aho ei osa päättää kumpaa se vihaa enemmän, vihervasemmistoa jota se vihaa periaatteesta vai Soinia joka hajotti puolueen sen alta, persut äänesti tyhjää. Ja kristillisemokraatit meni tässä asiassa Soinin puolelle, koska nehän nyt ovat sellaisia hihhuleita jotka ovat ensimmäisenä viemässä kukkia sikiöitten haustausmaalle.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #84

Tässä on se pointti, eli Sipilä ja Orpo nimenomaan haluavat pitää hallituksen pystyssä.

Mikä oli se lahjus, että persut äänestivät tyhjää?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #85

Ei siihen mitään lahjusta tarvittu, viha ja katkeruus riitti. Vihervasemmistoa ja RKP:tä he vihaavat periaatteesta, Soinia siksi että maisterisjätkä otti ja repi oman luomuksensa rikki heti kun se ei enää häntä hyödyttänyt. Ei perussuomalaisten puolue hajonnut siksi, että soinilaiset tai terholaiset jäivät nuolemaan näppejään, eikä siksi että Soinin saamissa kiitoksissa ja hyvästeissä hyvästit olivat vilpittömämpiä. Puolue hajosi, koska Halla-aho oli ajamassa Soinia pois ulkoministerin paikalta. Eivät sinisen tulevaisuuden joukot olisi marssineet ulos puolueesta ilman "rivimies" Soinin siunausta.

Niin lähiöissä kuin maaseudullakin alamäkeen joutuneet uskoivat Soinin kuuntelevan heitä ja antavan heille äänen, kuten Veikko Vennamo ennen. Mutta Soini osoitti rakentaneensa perussuomalaisen puolueen henkilökohtaiseksi kantoraketikseen, jonka hän päästi putoamaan heti, kun sen avulla hankittu paikka ja palkka uhkasivat mennä alta. Perussuomalaisten komediassa kesällä 2017 Ohukainen edusti edes jonkinlaisia arvoja, vaikka kuinka huonoja, kun taas Paksukainen osoittautui silkaksi kiipijäksi, jolle viran ja lompakon vaarannuttua ei oma puolue merkinnyt enää mitään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #86

Ok. Panin äidin tekemät villasukat jalkaan, eli luen kommenttisi vielä tosi tarkkaan ja uudestaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #86
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Siltä vahvasti vaikuttaa. Todellinen hillotolppa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

...ja iso paha valtamedia puhkui ja puhisi, ja mitä enemmän se puhkui ja puhisi, sitä isompi jytky pikkupossulle tuli...

Näin meillä toimii demokratia, kuten Pahkasiassa aikanaan sanottiin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Pahkasika olikin mainio julkaisu. Vieläkin naurattaa, kun väitettiin, ettei peruskoulu tee lapsista toistensa klooneja ja kuvassa mittatikun kanssa samannäköisiä lapsia viivottimella mitattiin, että varmasti mahtuvat samoihin raameihin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Lopulta Pahkasika lakkautettiin kun yhteiskunta alkoi muistuttaa niin paljon Pahkasikaa, että sarkasmi ei enää toiminut.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #77

Juuri näin! Nyky-yhteiskuntamme on enemmän Pahkasikaa, kuin Pahkasika ikinä on edes ollut. Järkyttävää katsottavaa tämä poliittinen teatteri, jossa ei ole päätä eikä häntää.

Tarinamme pikku possu on päässyt hillotolpalle ja häntä peesaavat jopa hänet tai hänen suosikkinsa ulosajaneet. Ei siis lienee kaukaa haettua, että Halla-aho ja Terho ovat edelleenkin kavereita ja luulen, että pakkoruotsi on se asia, jolla persut saatiin pidettyä ruodussa.

Tämä siis kertoo meille, että politiikka on lehmänkauppoja, ei muuta. Jos saisimme suoran demokratian Suomeen, niin silloin ehkä kansalaiset pääsisivät viimeinkin sanomaan mitä mieltä oikeasti olevat.

Nyt ihmiset äänestävät eduskuntaan pellejä, joilla ei ole tarkoitustakaan noudattaa sitä, mitä ovat ehdokkaana ollessaan luvanneet.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sadun päähenkilöllä näyttää olevan taito saada jopa tahtomattaan toisen ihmisen ”rapsuttamaan omaa ihoaan” ja tuomaan sisäisen piilossa olevan minänsä kaikkien nähtäville ja tarkasteltavaksi. Hän saattaa saada toisen ihmisen jopa toimimaan ”ylikierroksilla” ilman, että painaisi mitään nappulaa. Harva pystyy samaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tässä olet oikeassa. Sadun päähenkilö on todellakin populismin mestari. Hän saa jopa Suomen hallituksen hyppimään miten itse haluaa. Onneksi tämä on vaan satua, koska olisi aivan järkyttävää, jos tämmöistä todellisuudessa tapahtuisi.

Mieleeni tulee satu "Keisarin uudet vaatteet". https://fi.wikipedia.org/wiki/Keisarin_uudet_vaatteet

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Minulle on näistä epämiellyttävistä saduista huolimatta aina tarkoitus hyvään.

Sanoisin sen itse laulun sanoin, mutta Elvis osaa tämän tietenkin aina parhaiten. https://www.youtube.com/watch?v=iwqbuus8QPU&start_...

Tomi Vaalisto

Lähinnä vaikuttaa takapihan machiavellismiltä.

Fac ut vivas (FUV)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Näyttää olevan, että minä en ymmärrä mitä sinä sanot, joten tässä lisää sinulle. Kuuntele mitä oikea mestari sanoo. https://www.youtube.com/watch?v=2En0ZyjQgU4

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Jännittävä satunäytelmä. Tuleeks jatkossa aiemmin kulisseihin ajettu uljas prinssi taistelutantereelle, ratsastaen joukkojensa edessä punavihreällä orhilla, ja panee satumaan riitapukarit ojennukseen?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kenties, hankala sanoa. Sen voi kuitenkin sanoa, että Suomen kansalaisia pidetään täysin tolloina, jota ei kuitenkaan Suomen kansalaiset missään nimessä ole.

Olemme äärettömän hienoa porukkaa ja siksi ihmettelen, että miksi me annamme kohdella itseämme näin huonosti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset