RitvaPuolakka

Kaikenmaailman pellejä sitä minäkin olen joskus kannattanut!

Voi Soini minkä teit. Aikoinaan pidin sinua suunnilleen Suomen pelastajana, mutta onneksi en sentään Jumalasta seuraavana.

Mies, joka petti äänestäjänsä, on Suomen ulkoministeri. Katsokaa mitä hän on mieltä naisen oikeudesta päättää itse omista asioistaan. http://timosoini.fi/category/ploki/

Häpeällistä toimintaa. Onneksi Saarikko on jo ottanut tähän kantaa. https://www.is.fi/politiikka/art-2000005787457.html

 

Ei ole ihme, että sinisten kannatus laskee laskemistaan.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (113 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Mites Miehien osuus omasta lapsestaan? Saako sinun mielestä päättää?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tietenkin ja olisi jopa suotavaa. Miehellä on aivan yhtä suuri oikeus omaan lapseensa kuin naisella. Sitä en ole missään kiistänyt. Soini vaan nyt rehvastelee tällä abortinvastaisuudellaan, eikä ota ollenkaan huomioon sitä, että naisella voi olla perustellut syyt aborttiin.

Patriarkka Soini haluaa päättää jopa syntymättömistä lapsista ja huvittavinta on tuo vetoaminen paaviin, vaikka katolisen kirkon sisällä on paljastettu erittäin pahoja lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä.

Varsinainen kaksinaismoralisti.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Nainen on se joka sen sikiön yhdeksän kuukautta kantaa omassa kropassaan. Nainen saa itse päättää haluaako olla siinä tehtävässä.

Omat raskausaikani olivat jatkuvaa ramppaamista tiputuksessa ja tms. tämän ikäisenä jos jollain herran ihmeellä tulisin raskaaksi tekisin varmasti abortin sillä fyysinen terveyteni ei enää kestäisi. Onneksi on ehkäisy, katolisissa maissa sitäkin vieroksutaan, onneksi on tapahtunut edistymistä ehkäisyasian suhteen.
Mikään ehkäisykeino ei ole sataprosenttisen varma.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voi Taru rakas, itselläni raskausajat olivat maailman parasta aikaa. Koskaan en ole voinut niin hyvin. Muistan kun odotin vanhinta poikaani, niin istuin kedolla ja poimin, jos löytyisi viislehtisiä apiloita.

Mutta kuten sanoit, jokaisella naisella nämä raskausajat ovat omiaan ja miten se menee.

Siksi Suomen ulkoministeri ei voi tulla sanomaan, mitä jossain Argentiinassa tehdään. Täysin pelle tuo jätkä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #11

#11 Tuleepa tuosta mieleeni ensimmäinen raskausaikani. Olin puolisoni kanssa viettänyt Ranskassa kesää ja hän jäi sinne vielä työhön, tullakseen Suomeen vaiheessa, kun synnytän.

Ranskassa minua kohdeltiin kuin sairasta, vaikka olin terveempi kuin koskaan. Kenties se oli kuitenkin huomaavaisuutta, joka tuntui ylitsevuotavalta.

Oli vuosi 1972. Matkustin sitten junalla Strasbourgista Travemündeen ja siitä laivalla 'kansimatkustajana' Turkuun.

Kun sitten pötköttelin pullean vatsani kanssa sakasalaisturistien seassa, sain monia huokailevia, jopa sääliviä katseita, joista luin: voi tyttöparka, tuossa tilassa ja yksin kansimatkustajana.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #93

Ajat ovat tosiaan niin paljon muuttuneet. Aiemmin oli tärkeää, että on naimisissa ja lapsi syntyy aikaisintaan yhdeksän kuukauden päästä häistä. Enää ei tarvitse välttämättä miestä kuin lapsen alullepanoon ja naiset ihan tarkoituksella haluavat elää yksin lapsen kanssa.

Oli ne ihania aikoja. Itselläni vanhimmaisen kanssa oli vuosi 1973 kun kedolla vaalenpunaisessa ruutumekossa istuskelin ja etsin viisilehtisiä apiloita. Ei painanut huolet eikä murheet.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Entäs sen pojan elättäminen Taru? Pitäisikö sinusta miehen pystyä sanomaan EI! Raskauden aikana, ja sen jälkeenkin.. En maksa, en halua lasta! Jos sinä tahdot, niin pidä se!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #31

Tuo oli Tarulle, mutta mun blogissa.

Mies voi aina sanoa ei, jos ei halua olla naisen kanssa. Sen kun jättää panematta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #31

Kannattaa pitää pili pöksyissä sitten jos ei halua ei toivottuja lapsia.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Laittomat, hengenvaaralliset abortit jatkuvat, ja Soini iloitsee. Nolo tapaus.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Muistaakseni sinä olet lääkäri, joten varmasti tiedät mitä tämä kaikki latinalaisessa Amerikassa merkitsee. Soini on vastuuton näillä kommenteillaan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Sattuhan niitä virheitä. Fiksu ihminen huomaa virheensä ja korjaa toimintaansa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tuo ei edes ole Soinilta virhe, vaan paatunutta käytöstä kuvitelleensa olevansa ylivaltainen määärämällä naisen oikeudesta omaan itseensä.

Siis Suomen ulkoministeri antaa signaalin, että Suomessakin ollaan samaa mieltä.

Olen todella järkyttynyt. Ajatelkaa jotakin Argentiinaa. Siellä ei varmasti naisen oikeudet ole samalla tasolla kuin täällä.

Jos sinut vaikka raiskaa miesjoukko, niin Soinin mielestä on ok, että nainen vaan kärsii kohtalonsa.

Miksi edes synnyttää lasta, kun ei halua että jonkun ääliön perinteet jatkuvat?

Jokainen nainen varmasti haluaa synnyttää lapsen, jos se on yhdessä toivottu, eikä missään nimessä halua raskauden keskeytystä. Siksi nämä Soinin puheet ovat täysin epärealistisia, eivätkä sovi Suomen ulkoministerin suuhun.

Mielestäni Soinin olisi erottava, mutta varmasti taas joku kassakaappisopimus Sipilän kanssa antaa hänen olla virassaan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ritva, minä ajattelin nyt sinua virheen tekijänä. Ilmeisesti äänestät jatkossa toisin. Soinin touhuja en ole koskaan hyväksynyt, enkä tule koskaan hyväksymään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #8

Ok Sari! Tein todella kardinaalivirheen uskoaessani tuohon pelleen. Hänhän ei arvosta ollenkaan naisen oikeutta omaaan itseensä.

Eikä muuten arvosta muutenkaan. Eutanasiaa vastustaa, eli hän kuvittelee, että hänellä on oikeus päättää kaikkien ihmisten elämästä.

Seuraavan kerran katson, ketkä vastustaa aborttia ja eutanasiaa, ja sitten katson ketä äänestän.

On näillä merkilliset luulot itsestään.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola Vastaus kommenttiin #10

Eikös tässä eutanasia asiassa kääntynyt enemmän muiden takki kuin Soinin? Soini tainnut pysyä enemmän linjallaan. Eli muutkin osaavat, vaikka Soini toki puolueensa (ja äänestäjänsä) pettäneenä omaa luokkaansa onkin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #61

Se on totta, että Soini ei tässä eutanasia-asiassa ole kääntänyt takkiaan. Elämä on kyllä pyhä, mutta mielestäni jokaisella tulisi olla itsemääräämisoikeus omaan elämäänsä. Jos parantumattomasti sairas haluaa, että hänen kärsimyksensä lopetetaan lääketieteellisesti avustamalla, niin miksi nämä eutanasian vastustajat eivät anna hänelle sitä mahdollisuutta?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Soini olisi pitänyt vaihtaa jo aikoja sitten.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ritva, ei tuo vielä mitään, mutta kun erehtyy peräti kahteen kertaan kannattamaan täyttä pelleä, siis ensin yhtä pelleä ja sitten toista... se jo vähän masentaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ymmärrän Tuula tasan tarkkaan. Minä olen molempia kannattanut, mutta jos ei näistä ole ihmisiksi, niin vissiin pitää meidän naisten ottaa rooli tässä yhteiskunnassa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hienoa, että sininen juudas on paljastunut. Mutta sitä ihmettelen, että miksi "miespuolue perussuomalaiset" ei hoksannut naisten asemaa Soinin 1900-luvulla alkaneen katolilaisuuden aikana?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En ole varma mitä tarkoitat, mutta itse heräsin poliittisesti vasta sitten kun olin saanut kasvatettua lapseni. Timo Soini tuli siihen sopivaan aikaan, jolloin ajattelin että voisin muuttaa tätä yhteiskuntaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tykkäsitkö Tony Halmeen linjasta? Sehän oli se vipuvarsi, millä Soini sai puolueensa nousuun. Maisema oli lohduton jo silloin, eikä populismi sinänsä ole muuttunut mihinkään.

ps. Soini on ollut koko julkisen toimintansa ajan kuoripoikien ahdistelijoiden, natsien ja englantilaisten jalkapallohuligaanien suuri ystävä. Minulle se kertoi tyypistä ihan kaiken jo aikana smp.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #25

Muuten tykkäsin. Pidin siitä kun Tony sanoi, että Exit Only. Itse olen hetero, joten pidin hänen maskuliinisuudestaan.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että minulla olisi ollut mitään homoja vastaan. Aikoinaan kun olin teini, niin Tuiran yhteiskoulussa olimme Hannu Väisäsen kanssa parhaita kavereita. Jätkät sorsivat häntä ja minä puolustin. Koskaan Väiski ei ole näistä asioista julkisesti puhunut, mutta minä sanon nyt. Oma veljeni oli Ansatien kingi ja hänelle sanoin, että minun kaveria ei kukaan koske ja se päti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kyllähän tämä inhottaa katsoa, että Suomen ulkoministeri saa mellastaa miten haluaa. Ottaa kantaa asioihin, jotka eivät hänelle edes kuulu.

Soini on niin röyhkeä, että hänellä täytyy olla niskalenkkiote Sipilään.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eihän tuo äänestäjiään pettänyt. Oli jo ihan ennen vaaleja nähtävissä mikä se on miehiään. Jos ei sitä tajunnut niin peilin eteen hep hep.

Äärimmäisen kyvykäs ihmistuntija joka tiesi mistä naruista vedellä jos haluaa kerätä ääniä. Ymmärsi että jos haluaa valtaan niin pitää kalastella niillä vesillä jossa potentiaalista saalista liikkuu ja valita täky (tällä kertaa eu, maahanmuuttajien ja muiden vähemmistöjen demonisointi) sen mukaan. Otti sitten Pietarin kalansaaliin.

Eipä ollut ensimmäistä kertaa historiassa vaan meni kouluesimerkin mukaan. Tässä olisi nyt viimeistään oppimisen paikka. Pessimistinä pelkään pahinta että niin ei käy. Hengenheimolaisiaan näyttää jatkavan vanhassa puolueessaan, toki muutamassa muussakin. Onneksi ei sentään kaikissa.

Joku meitä viksumpi kirjoitti että on helppo huijata ihmisiä mutta vaikeampaa saada ne tajuamaan että niitä on huijattu (tjsp).

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tyyppi joka on vielä kirjoittanut gradunsa populismista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt jälkeenpäin on helppo sanoa, mutta silloin kun minä aloin politiikkaan, niin uskoin kaiken.

Minä olin naiivi, enkä ymmärtänyt, että Soini pelaa vaan poliittista peliä ja hillotolppaa itsellen.

Nyt on kundi saanut hillotolppansa ja huvittaa suuresti nämä hänen kannanottonsa.

Muistaakseni Soini itse sanoi, että kuka pettää itsensä, niin mikä jää jäljelle.

Soinin kohdalta voi sanoa, että nolla, paitsi harmittaa, että minäkin maksan hänen palkkansa, jota hän ei missään nimessä ansaitse.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#15 Muutama tuttu mies harkitsi äänestävänsä Soinia (tai silloisia persuja jos eri vaalipiiri) ennen ekaa jytkyä. Sanoin, että pohjimmiltaan Soini on katolinen abortinvastustaja ja hyvin vaarallinen naisten oikeuksille, että älkää nyt edes kuvitelko muuta. Ja kivastihan tämä nyt sitten on tullut esiin. Kannanotoissa lähinnä fillarikommunistit toistuvat yhtä usein kuin naisten polkeminen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt ulkoministerinä Soini on vasta paljastanut todellisen karvansa. Hän oli oikea kansankiihottaja, joka sai suomalaiset äänestämään itseään katteettomille puheilla EU:sta eroamisesta jne.

Tony Halmeen avulla sai persut nosteeseen, koska jokainen kadunmies kuvitteli, että tässä on suomalaisten asioita ajava puolue. Kaikkea muuta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #57

# 57

Älä nyt syyllistä jokaista suomalaista kadunmiestä. Suurimmalla osalla niistä oli sen verran älliä että eivät tuon puolueen vedätykseen lähteneet mukaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #59

Ymmärrän sarkasmisi, mutta en syyllistä ketään muuta kuin Soinia itseään. Soini teki karhunpalveluksen suomalaiselle politiikalle. Hän teki todella selväksi sen, että poliitikko ajaa vain omaa etuaan.

Jos Soini olisi kertonut, että hän itse asiassa on naisen oikeuksia polkeva patriarkka, niin kuka häntä tai puoluetta olisi äänestänyt? Ei ainakaan omilla aivoillaan ajattelevat naiset, eikä semmoisia kunnioittavat miehetkään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #60

No käsittääkseni Soinin kanta mm. aborttiin oli kohtuu selvä jo kauan aikaa sitten.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #63

On kai se Soinin kanta ollut selvillä jo pidemmän aikaa, mutta itse sitä en aikoinaan tiennyt, enkä tiedä olisiko se vaikuttanut silloin mielipiteeseeni persuista ja hänestä.

Nyt hän kuitenkin on ulkoministeri, joten voisi hän pitää nuo mielipiteet ominaan. Soini näyttää kuitenkin saavan mellastaa miten haluaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #69

Voisi pitää, muttei pidä. Se on ihan hänen oikeutensa kertoa mielipiteensä. Ja mielestäni on parempikin että poliitikko kertoo typerätkin mielipiteensä eikä niitä salaile. Soini saa mellastaa, koska Kokoomus ja Keskusta antavat hänen mellastaa. Siihen heillä on omat syynsä toki.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #81

Tästä näytämme olevan eri mieltä, koska mielestäni aateluus velvoittaa, eli Soinin tulisi muistaa missä roolissa hän on, kun näitä teesejään jakelee. Soini tosiaan tietää, että hän saa mellastaa miten haluaa, koska hänen vallassaan on, pysyykö hallitus pystyssä.

Nyt hän ulkoministerin roolissaan on pukeutunut matkasaarnaajan kaapuun ja ajaa ihan omaa agendaansa meidän maksamilla rahoilla. Jos hän yksityishenkilönä omilla varoillaan paasaa mitä haluaa, niin siitä vaan. Minä en kuitenkaan hyväksy, että hän verorahoillamme puuttuu asiaan, joka ei hänelle kuulu. Soinilla on mennyt yksityishenkilön ja poliitikon roolit sekaisin ihan tarkoituksella. Luulisi todella, että hän on pyrkimässä paavin suosioon ja Vatikaaniin näillä kommenteillaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #87

"aateluus velvoittaa,"

---

En usko aateluuteen tässäkään kohdin.

Soini sanokoot yksityishenkilönä mitä huvittaa. Ei hän käsittääkseni ulkoministerin roolissa noita hölmöjä kantojaan sanonut, ja ministerilläkin olkoot sananvapaus ja omat mielipiteensä. Ihan turha kohu, kun Soinin kannat ovat olleet tiedossa useimmilla jo aikaisemminkin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #105

Voit jankuttaa tätä vaikka maailman tappiin asti (ei kuitenkaan enää minun blogissani), mutta totuus on kuitenkin se, että patriarkka Soini on Suomen ulkoministeri ja silloin ei pitäisi omia henkilökohtaisia mielipiteitään tyrkyttää koko maailman nähtäväksi. Toimittaja Ulla Appelsin kirjoitti mielestäni asiasta hyvän kommentin: "Elokuva, joka Timo Soinin pitäisi katsoa". https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005788848.html

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Katolinen ( lue kivikautinen ) Soini kommenteineen on ihmisten itsemääräämisoikeuden suhteen suurinpiirtein muslimien ja klaanipäälliköiden tasolla.

Toisaalta, onhan meillä uskoon ja oman lahkonsa etuihin hurahtanut pääministeri ja lisäksi muita uskoon nyrjähtäneitä tallustelijoita päättämässä ihan tosissaan ihmisten asioista. Hyvin siis menee. Joo-o.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei saa olla noin. Sipilä käyttää vielä määräämisoikeuttaan lestassa, mutta Soinilla taitaa murentua asemansa. Molemmat yrittävät määrätä uskonnon varjolla kannattajiaan, mutta toivon totta totisesti, että ihmiset miettivät ihan itse.

Molemmat, siis sekä Sipilä että Soini ovat miehiä, joille en edes antaisi sitä kalleinta aarreettaan, jos näin nyt voisi tässä julkisesti sanoa.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

En tähän sinun kirjoitukseen voi mitään lisäarvoa tuoda, joten vain komppaan sinua.

Sinisten Elo muuten bloggasi US:ssa, mutta siihen kirjoitukseen ei voi kommentoida. Kummallinen blogi?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos Satu! Olen pettynyt siitä, kun oikeasti yritin persuissa. Olin naiivi ja nyt tietenkin ymmärrän, ettei Soini edes halunnut, että olisin noussut sieltä Oulun persuista.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Ymmärrän harmistuksesi. Nyt on kuitenkin ehkä jo selvinnyt syy, miksi kävi kuinka kävi. Onneksi herra sovinisti Soini on poissa persuista.. Tosin tekemistä olisi vielä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #41

Olet oikeassa Satu, tekemistä persuissa vielä olisi. Jussi Halla-aho on kohtuullisen suoraselkäinen ja vapaamielinen, mutta kuinka junttia on kannattajakunta, vai onko se muuttumassa meikäläisen kaltaiseksi? (joka olen vapaamielinen ja aidosti suvaitsevainen) Toivoisin, että persut olisivat uusi vihreä, uusi toivo, kuten vihreä liike oli 70-luvulla.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #108

Minäkin toivon, että persut nostaisivat "vihreän teeman" esiin, koska sitä kuitenkin ajavat. Samoin monet muut hyvät jutut. Mielellään ei kuitenkaan junttijuttuja, jotka aiheuttavat vastaavia kommentteja. Nyt voisin laittaa hymiön..

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #111

Kiitän vastauksesta. Tarkoitin kylläkin sitä tulevaisuuden toivoa, mitä vihreä liike toi 70-luvulla meille nuorille, en niinkään vihreätä teemaa, joka on hyvnin levinnyt kaikkien puolueiden ytimiin.

Ritva Puolakkaa haluan kiittää hyvin aiheellisesta kannanototosta, kun me naiset joudumme tänä päivänä sellaisten haasteiden eteen, joita emme olisi toivoneet kotikamarallamme kohtaavan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #112

Kiitos Elina! Suomalaiset naiset ovat päässeet jo niin pitkälle näissä asioissa ja näyttävät esimerkkiä muillekin naisille, joten on häpeällistä, että Suomen ulkoministeri (mies) alkaa hehkuttamaan abortinvastaisuudellaan.

Ei ole kauaa siitä, kun Suomessakin abortti oli laiton ja kuinka naiset joutuivat hengaripuoskareiden uhreiksi. Tätä me suomalaiset naiset emme halua kenellekään enää. Siksi Soinin kannanotot ovat kuin jostakin pimeältä keskiajalta ja niitä en tule missään tapauksessa hyväksymään.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #113

Ei todella ole kaukana, se oli 70-luvulla, muistan sen ajan kun me juhlittiin oikeutta tehdä päätöksiä omalle ruumiillemme! Vähän minua vanhemmat saivat käyttöönsä ehkäisyvälineet vasta 60-luvulla!

Minua kauhistuttaa se, että ulkoministerin suulla saamme kuulla niin takapajuista tekstiä, sellaista, jota meidän pitäisi keskittyä kitkemään pois nykyisten maahanmuuttajien käsitteistä pois. Kyllä kun Suomeen muutetaan, niin kyllä naisen ja ihmisen oikeudet on hyväksyttävä. Meidän aborttilakimme on oikeudenmukainen ja tilanteen tasalla. Sitä kannattaa kunnioittaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Simon Elo tietää rajoitteensa. Siksi kommentointikielto ja tietoinen valinta nollapuolueen tilasta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 22

Huhtasaari nyt on wannabe-Soini twiittiensä ja blogiensa perusteella enkä yhtään epäile etteikö sekään onnistu vedättämään kaikkein eniten vedätettävissä olevia. On niitä toki muitakin.

Ideaalimaailmassa sivistyneet kansalaiset ymmärtäisivät ainakin sen että epätoivoisimmin valtaan haluavat kalastavat vaikka minkälaisilla syöteillä valtaan päästäkseen. Tarkoitusperänsä ja taustalla häärivät tahot voivat olla ihan jotain muuta. Ilmankos pettyneitä politiikkaan lienee joukossamme myös jatkossa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En nyt ymmärrä, että liittykö Huhtasaari tähän muuten, paitsi jos hän ei kannata aborttia ja eutanaasia, niin sitten on samalla viivalla Soinin kanssa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 28

Käyttämäänsä retoriikkaan ja aiheisiin eli täkyihin. Eipä eroa oppi-isästään muuta kuin taitamattomuudellaan.

Vaikka en Soinin ajatusmaailmaa jaakaan niin pitää ihailla taitoaan napata äänet sieltä mistä ne ovat saatavilla. Eipä tuo eroa mitenkään maailmanhistorian aiemmista helppoheikeistä.
Huhtasaaresta siihen ei ole vaikka toki tuokin kaikkein mutaisimmista ja hapettomimmista syvänteistä näyttää yrittävän saalista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #29

Mielestäni Huhtasaari vaikutta raikaalta tulahdukselta, mutta jos hän kannatta oppi-isänsä Soinin teesejä abortista ja eutanasiasta, niin hän on yhtä ummehtunut, joten en voi suositella.

Vaikuttaa, että Huhtasaari on kuin Soini, joten valistuneiden äänestäjien pitää miettiä tarkoin kenelle äänensä antaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #32

Huhtasaari yrittää selvästi ottaa Soinista oppia, mutta Huhtasaaren kyvyt ja äly eivät riitä. Huhtasaari tekee blondivitseistä valitettavan totta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #36

No joo, minustakin Huhtasaaresta olisi ollut parempaan. Nyt hän joutuu miettimään, että me kannatamme aborttia ja eutanasiaa.

Minulla on siis oikeasti se ajatus, että niin kauan kuin ihminen voi päättää omista asioistaan, niin hänellä on siihen oikeus.

Minä en tietenkään enää päätä abortista, koska olen liian vanha siihen. Mutta jos minä haluan päättää kuolemastani, niin siihen minulla on oikeus, eikä Huhtasaarella tai Soinilla ole mitään siihen sanomista.

Aika muuten typeriä molemmat, jos edes kuvittelevat, että heillä olisi mitään sanomista minun elämääni, mutta tämmöisiä ihmisiä me olemme eduskuntaan äänestäneet.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #36

En arvosta Huhtasaarta pätkääkään. Ammattina vielä uskonnonopettaja, menee viimeinenkin uskottavuus. Uskonnonopettaja, onhan siinä työ.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #43

Eikä edes siihen pätevä. Plagioimalla sekin homma saatu. Parempi kuitenkin pitää Huhtasaari eduskunnassa. Siellä hän ei saa juurikaan pahaa, jos mitään, aikaan. Luokkahuone olisikin jo ihan eri juttu...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #45

Ei kuitenkaan tuomita Huhtasaarta vielä tuosta plagioinnista, vaan odotetaan Jyväskylän yliopiston lopullista kantaa. Siellä voi nimittäin olla yliopistolla itselläänkin ohjauksessa puutteita. Lisäksi muistutan tässä yhteydessä, että emme ole saaneet Sauli Niinistön opinnäytetyötä vieläkään tarkastettavaksi, joten mahdollisia plagiointeja emme edes ole päässeet arvostelemaan.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #62

Miten Huhtasaaren plagiontitapaus ja Niinistön opinnäyte liittyvät toisiinsa? Muuttuisiko plagiointi sallituksi, mikäli osoittautuisi epäselvyyksiä olevan myös Niinistöllä? Olisiko kyseessä maan tapa, jolloin ketään ei voitaisi moisesta toiminnasta syyttää?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #75

Molemmat olivat presidenttiehdokkaita, joten demokratiassa molempien opinnäytetyöt olisi pitänyt samalla tavalla tarkistaa.

Tietenkin jos epäselvyyksiä olisi myös Niinistöllä, niin sitten voisi alkaa miettimään, että onko tämä maan tapa. Jos plagiointi on yleistä, niin silloinhan se kertoo, että järjestelmässä on valuvika, joka pitää korjata.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #78

Niinistö on sitä ikäluokkaa, että eiköhän kaikki ole jo muutenkin muuttunut hänen ajoistaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #79

Käsittääkseni Laurankin ajoista on, koska nykyisin on nämä plagiointiohjelmat käytettävissä tarkastusvaiheessa.

Olisin vaan toivonut, että samalla intensiteetillä olisi puututtu Niinistönkin opinnäytetyöhön, mutta ei. Sitä ei ole saatavilla, eikä presidentin tiedottaja Katri Makkonen ole vastannut mitään tiedusteluuni.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Milloin Kokoomus hermostuu ja Soinin tilalle tulee Terho, sekä Terhon vanhalle paikalle joku sinisten kansanedustaja?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Niin kauan kuin Sipilä on puikoissa, niin Soini saa sooloilla näitä paavijuttujaan ihan rauhassa. Toopet ovat sopineet systeemeistä ja me kansalaiset pyöritellään päätämme.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#34 Ritva, onhan tässä hallituskoalitiossa muutenkin outoja piirteitä. Laillisuuden nimissä ovat onnistuneet pelaamaan uuden puolueen - eikä vieläkään ole kirkossa kuulutettu, miten kestävänä Sinisyys säilyy loppumetreille.

Pääministerin tavoite on pitää hallitus kasassa ja sietää ministereiden 'syrjähyppyjä'!

Mutta, kenties jalkojen alla maa alkaa jo kuumottaa.

Ja onhan tuo yläilmakin poltellut maan, kuin merkiksi siitä, miten luontoa ei ainakaan pysty yksikään poliitikko pettämään.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Terho loikkaa pian Kokoomukseen.

Harri Mulari

#48 tuskin sinisten tuoreehko puheenjohtaja Terho mihinkään loikkaa. Nöyryyttävä vaalitappio toki edessä eli 0-2 kansanedustajaa tiedossa, eikä Terho yksi näistä. Soini menisi läpi Uudellamaalla, jos lähtis ehdolle, Vistbackan paluu Vaasan vaalipiirissä toinen mahdollisuus.

Huvittaa jo etukäteen Halla-ahon ja Terhon "eepinen" matsi Helsingissä. Terholla tekee tiukkaa edes nelinumeroisen potin kerääminen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Valitettavasti en voi äänestää Soinia, koska vaalipiirini on Savo-Karjala!

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jos tahdon Timo Soinia äänestää niin ei olevaalipiiri esteenä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Usoisin, että soinilaisten ja halla-aholaisten buumit on nyt nähty.

Kauan se sitten veikin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Soinin kanta on ollut aina tuo jo silloin kuin persut perustettiin. Miten tämä sinulle tuli yllätyksenä?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eihän tämä minulle yllätyksenä ole tullut, mutta mieti kun ulkoministeri näin julistaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Yllätyksenä tuli se, että ministerinä toimii noin. Ei ole ollut tapana, että ministerit vetävät omia kampanjoitaan samaan aikaan istuessaan ministerinä. Onko jopa ensimmäinen ministeri, joka toimii näin. Presidentti joutui ohjaamaan ulkoministeriä aborttihölmöilyissä.

Myöskään ei ole ehdokkaana kovinkaan näkyvästi aborttia aikaisemmin vastustanut.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jokaisessa puheenjohtajatentissä Soini on joutunut vastaamaan aborttikysymykseen. Soini kiukutteli tästä monta kertaa. Reijo Tossavainen kirjoitti Usariin blogin siitä, kuinka epäreilua on Soinin aborttikanta ottaa esiin ennen jokaisia vaaleja.

Soini on usein todennut, ettei ole muuttamassa Suomen lakia tältä osin eikä hänen kantansa siis vaikuta mihinkään. Nyt näemme, että kyllä hänen kantansa vaikuttaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #53

"Nyt näemme, että kyllä hänen kantansa vaikuttaa."
*************************

Mihin se nyt sitten vaikuttaa? Se että hän möläyttää taas kantansa on ihan sananvapauden piiriin kuuluvaa. Toki siitä voi joku haluta laittaa seuraamusta, mutta ei taida seuraamuksia tulla Kokoomuksen/Keskustan tahoilta eli se siitä.

Kaikille (lähes kaikille ainakin) Soinin kanta on ollut täysin selvä. Todellinen uutinen olisi mikäli Soini olisi kantaansa vaihtanut. Nyt tässä ei ole kunnon uutista lainkaan. Ei hän pysty onneksi vaikuttamaan aborttilakeihin edes kotimaassaan. Soini oli siis edes tässä oikeassa sanoessaan ettei hänen kantansa konkreettisesti vaikuta.. ja hyvä niin. On hänellä oikeus kantansa toki toistaa. Ja ihmisillä on oikeus siitä pöyristyä. Ei Soinia silti pihalle heitetä eli Kokoomuksella ja Keskustalla on tärkeämpiä kysymyksiä vähemmän yllättävästi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En voi muuta sanoa, että jokainen miettii kohdaan mitä tekee. Minä olin täys typerys, että uskoin Soinin sanomisiin.

Persuhin on hankala uskoa, kun Laura on uskovainen ja Jussi taas ilmeisesti ei. Laura ilmeisesti on uskolinen avioliitossaan, kun Halla-aho taas ei ole.

Nämä ovat asioita, jotka toiselle merkitsevät ja sitten taas toisille ei.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Keskustelin kerran erään tälläkin foorumilla vaikuttavan, perussuomalaisiin kuuluvan kuntapoliitikon kanssa. Kerroin, että minua on aina häirinnyt persuissa se, että jos äänestän jotakin lähihoitajaa, joka tosissaan yrittää saada vanhuksille parempia palveluita, saatan samalla auttaa jonkun pulipäisen uusnatsin eduskuntaan tai kunnanvaltuustoon.

Tämä persu vilkaisi minua ja tokaisi, että sitähän se populismi on. Kaveri halusi päästä vaikuttamaan oman kuntansa asioihin, ja persut olivat helpoin tapa sinne päästä.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Lisäksi Halla-aho on Naton kannattaja, mutta Huhtasaari ei.

Harri Mulari

#49 Huhtasaari vetää myös täysillä irti EU:sta settiä, Halla-ahon mielestä voitaisiin erota jos kansa kannattaisi eli ei.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #52

Jos oikeasti halutaan kysyä kansalta, niin pitäisi järjestää kansanäänestys.

Taitaa kuitenkin olla niin, että ihmiset ovat jo niin tottuneet tähän EU:ssa olemiseen, etteivät siitä osaa erotakaan. Aikoinaan kun keräsin lappuja kansalaisaloitteeseen EU:sta eroamiseen, niin moni sanoi, ettei siihen olisi pitänyt alun alkaenkaan liittyä, mutteivät halunneet enää erotakaan.

Silloin se aloite ei saanut tarvittavaa määrää allekirjoituksia, muistaakseni vähän yli 30.000 kpl.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Eli Perussuomalaisissa on uskovaisia ja ei-uskovaisia, NATOn kannattajia ja NATOa vastustavia..... jne. jne.
Ei tuo nyt erityinen uutinen ole.

Jopa vasureissa on NATOn kannattajia (yksi täälläkin Uudessa Suomessa kirjoitteleva) ja Kokoomuksessa paljon, jotka eivät NATOa kannata. Uskovaisten ja ateistien/agnostikkojen suhteen lienee tilanne myös varsin jakaantunut eri puolueissa - poislukien ehkä kristillisdemokraatit.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #66

Mutta tässä onkin kysymys persujen puheenjohtajasta ja 1. varapuheenjohtajasta. Ei minkään muun puolueen jodossa ole eväät yhtä levällään. Sitten vielä jaksetaan kysellä ja ihmetellä, miksi puhutaan yhden asian puolueesta?!

Vain maahanmuuton vastustaminen on yhdistävä tekijä...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #76

"Vain maahanmuuton vastustaminen on yhdistävä tekijä..."

**************

No jaah. Käsittääkseni EU-kriittisyys, pakkoruotsin vastustaminen sun muut ovat melko laajasti yhdistäviä tekijöitä Perussuomalaisissa myös tuon maahanmuuton vastustamisen lisäksi. Ja oletan että muillakin puolueilla on ollut tilanteita, jossa johtajistossa on ollut ateistia/agnostikkoa sekä uskovaista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #85

Toivoisin, että persut toisivat näitä muita asioita enemmän esille. Huhtasaarikin kirjoittelee täällä, mutta ne usein liittyvät jonkun toisen sanomisiin.

Laajemmin omaa agendaa käsittelevät kirjoitukset saisivat ihmiset ymmärtämään paremmin, mitä perussuomalaiset nykyään ovat ja mitä asioita he ajavat. Lisäksi konkreettisia toimenpide-ehdotuksia mitä ollaan tehty tai tekemässä suomalaisten elinolojen parantamiseksi.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #85

Kaiiki mainitsemasi vastustukset ja maahanmuutonvastaisuus voidaan yhdistää yhden sateenvarjon alle, ja se on ksenofobia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #96

Ovaskainen käytti tuossa kansanomaista sanontaa pakkoruotsin vastustaminen, mutta käsittääkseni persut kuitenkin ajaa vapaata kielivalintaa, jossa ei siis vastusteta ruotsin kieltä.

Itse toimin Suomalaisuuden Liitossa Sampo Terhon ollessa vielä persuissa ja silloin kirjoitimme mm. tuon kirjoituksen. http://ritvapuolakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2288...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Rakkaaat ystävät, laitan nyt nukkumaan.

Kun tuossa aiemmin viittasin veljeeni, niin parasta kun hän kaverinsa kanssa tuli kotiimme ja se oli soulia ja Otis Reddingiä. Silloin aloin tajuamaan mitä musiikki ja sen sanoma merkitsee.

Tässä teille. https://www.youtube.com/watch?v=wyPKRcBTsFQ

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Timo Soinia on turha nostaa ”tikun nokkaan” ja haukkua pelleksi. Hänellä on samat perustuslailliset oikeudet, kuten muillakin.

Perustuslaki sanoo yksiselitteisesti ”Suomen kansalaisella on sanan vapaus sekä oikeus kirjoituksen ja kuvallisen esityksen painosta julkaisemiseen kenenkään niitä ennakolta estämättä, niin myös oikeus edeltäpäin lupaa hankkimatta kokoontua keskustelemaan yleisistä asioista tai muussa luvallisessa tarkoituksessa sekä perustaa yhdistyksiä tarkoitusten toteuttamista varten, jotka eivät ole vastoin lakia tai hyviä tapoja.” (II luku 10 § 1. momentti)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No laitoin Mikkolalle suositukset sananvapauden kannatuksesta. Myös Soinilla on oikeus tuohon ovat muut sitten kuinka eri mieltä tahansa. Sanomisillaan tietenkin voi olla joskus seurauksia - mutta tuskin tässä kohtaa, koska Kokoomus ja Keskusta haluavat hallituksen pysyvän pystyssä.

Pelleksi aion Soinia haukkua edelleen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En minä ainakaan ole Soinilta perustuslaillisia oikeuksia viemässä, mutta hän on semmoisessa virassa, että hänen toimiaan on oikeus ja pitääkin arvostella.

Yksityishenkilönä minulla on oikeus arvostella häntä poliitikkona. Pelle-sana tulee jo siitä, että hän petti puolueensa ja äänestäjänsä. Nyt hän ulkoministerinä ottaa kantaa asioihin, jotka eivät hänelle kuulu millään tavalla, joten hän ei edes itse osaa arvostaa omaa tehtäväänsä, miten sitten voisi olettaa, että muutkaan?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomi ei ole oikeusvaltio, mutta se ei estä kuitenkaan pitämästä kiinni itse kukin omalta osaltaan oikeusvaltion periaatteista. Minulla on sanonta ”mies ilman periaatteita ei ole mikään mies.” Naisilla on luonnollisesti vähän vaikea tätä ymmärtää.

Mitä tulee miesten ja naisten väliseen tasa-arvoon ja tähän abortti-kysymykseen, niin kyllä tässä maassa on vallalla siinä suhteessa kaksoisstandardi. Maahanmuuttajaperheissä isännän sana on laki ja sitä tarpeen vaatiessa vahvistetaan kaikessa hiljaisuudessa sharia-lailla. Perheisiin liittyvät asiat käsitellään ympärileikkauksia myöten pitkälti omassa piirissä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #83

Kyllä nainen varsin hyvin käsittää periaatteiden merkityksen. Samoja periaatteita meillä naisillakin on ja minä hyvin ymmärrän ilman alentuvaa sävyä miehen oikeudesta omiin periaatteisiinsa.

Tässä on nyt semmoinen periaatteellinen asia käsitettävä, että Soini ensinnäkin petti puolueensa ja äänestäjänsä. Toiseksi hän matkasaarnaajana meidän verovaroillamme tuo näitä yksityishenkilön periaatteitaan julkisesti näkyville. Jos hän julkisesti mellastaa noin, niin mitä hän sitten tekee siellä matkoillaan, koska hänen omassa blogissaan näkyy vain jäävuoren huippu.

Minä en luota semmoisen miehen puheiseen, joka julkisesti ensin kiistää jättävänsä perustamansa puolueen ja kuitenkin sitten tekee toisin. Tosiaan varsinainen juudas, jonka yhteydessä en periaatteista puhuisi yhtään mitään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"mutta hän on semmoisessa virassa, että hänen toimiaan on oikeus ja pitääkin arvostella."

Tietenkin. Sekin kuuluu sananvapauteen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minä en jaksa tuhlata paukkuja Soinin mollaamiseen. Hänhän on jokatapauksessa ollut varsin linjakas sikiöiden oikeuksien puolustamisessa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt kuitenkin tuhlasit;) Hyvin kuitenkin huomasit, että hän ei puolusta niiden naisten oikeuksia, jotka ovat tähän abortti-ratkaisuun päätyneet. On niin helppo ummistaa silmänsä näiden naisten kärsimyksiltä, hokemalla elämän pyhyyttä. Hän varsin hyvin tietää, että tuommoiset päätökset lisäävät puoskareiden kynsiin joutuvia naisia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sikiöiden ja naisten eturistiriidat voivat joskus tulla ongelmiksi. Harva asettuu heikomman puolelle näissä tilanteissa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Soinilla on Soinin näkemykset ja uskomukset. Hän on niihin oikeutettu, pidimmepä niistä tai emme.

Mitä mieltä, Ritva, olet perussuomalaisten nykyisen päällikön naisarvoista?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #74

Soini yksityishenkilönä saa olla mitä mieltä haluaa, mutta nyt hän puhuu arvokkaalla statuksella ja siinä on vinha ero. Toivotaan, että hän pääsee Vatikaaniin paavin avustajaksi, niin siellä voi rauhassa julistaa sanomaansa.

Jos tarkoitat Halla-ahon naisseikkailuja, niin en pidä siitä, että hän piti salarakasta kahdeksan vuotta ja teki tämän kanssa lapsen, josta hänen vaimonsa sai tietää facebookin kautta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #77

En tiedä teistä, mutta minua tämä Ohukaisen ja Paksukaisen poliittinen farssi alkaa jo kyllästyttää. Menisivät oikeisiin töihin, mokomat veronmaksajien rahoilla rellestävät pellet. En tosin tiedä mihin töihin entinen kielitieteilijä on kelpoinen. Soinista voisi olla autokauppiaaksi, ellei esim. hybridien tai sähköautojen kauppaaminen sodi sen etiikkaa vastaan. Nehän on niin nykyaikaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #84

Tämä oli kyllä niin hauska kommentti, että taitaa olla ensimmäinen kerta, kun suosittelen mielipidettäsi.

En nyt kuitenkaan Halla-ahoa pellenä pitäisi, mutta aika näyttää mitä hän saa puolueessaan aikaiseksi. Kovin ovat tosiaan siellä eri mieltä asioista ja kuten täällä sanottiinkin, niin massamaahanmuuton vastustaminen taitaa olla ainoa yhdistävä tekijä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #88

Halla-ahon teemat näyttävät perustuvan luulemiseen, naiiviuteen ja silkkaan ihmisvihaan. Ne ovat myös ristiriidassa keskenään.

Hän linjaa että "sitä ei pidä jakaa mitä ei ole" ja ilmoittaa seuraavaksi "lisäävänsä jaettavaa" yrityksille myönnettävin verovähennyksin. Krhm. Verovähennykset tarkoittavat tulopohjan kaventamista. Ne ovat myös avoin piikki, joita Hallis ilmoittaa myös vastustavansa.

Hallis luulee myös että kilpailuetua Kiinaan nähden saavutetaan tinkimällä ympäristöasioista ilmeisesti tietämättä, että Kiina panostaa puhtaampaan tuotantoon ja on ympäristöosaamiselle valtava markkina. Halliksen opeilla Suomi menettäisi mittaamattoman arvokkaan maineen puhtaana huippuosaajien maana ja samaistuisi takapajuisiin kansandemokratioihin.

Hallis heittää pokkana täysin absurdeja väitteitä, jotka kuka tahansa googlaa minuutissa kumoon: "maahanmuutto keskeinen syy asuntomarkkinoiden vääristymiseen."

Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos, ei tunnista mitään "vääristymistä" vaan ennätyksellistä kasvua:

""Asuinrakentaminen ennätyksellistä

Väestön ja aluerakenteen muutokset ohjaavat tällä hetkellä merkittävimmin asuntomarkkinoiden kehitystä Suomessa. Erityisesti tämä näkyy uudisasuntotuotannossa. Kaupungistuminen on jatkunut Suomessa odotettuakin voimakkaampana. Talouden hyvä vire ja muuttoliike kasvukeskuksiin vahvistavat kysyntää asuntomarkkinoilla ja ylläpitävät rakentamistarpeita myös tulevina vuosina. Uudisrakentaminen painottuu hyvin voimakkaasti kasvukeskuksiin. Samalla haasteet kasvavat siellä, missä väestönkehitys on kääntynyt negatiiviseksi.

Asuntorakentamisen kasvu oli viime vuonna erityisen voimakasta: rakentamisen määrä ylitti finanssikriisiä edeltäneen tason ja asuntojen kappalemääräiset aloitukset olivat ennätyslukemissa.

Tässä nyt vielä linkki siihen Hall-ahon haastatteluun josta edellämainitut hallanpanemat höpinät ovat peräisin:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005787665.htm...

Ja tässä se Pellervon taloustutkimus siitä mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu todella:

http://www.ptt.fi/ennusteet/kansantalous-ja-asunto...

"Yks sana heidät kaataa."

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #98

Luin myös tuon haastattelun ja itse en näe sitä noin mustavalkoisena, vaan siellä on myös asioita, joita itse kannatan.

Panostaisin pakolaisleireihin, kuten Halla-ahokin esittää. Lisäksi tuolla mainitaan kehitysavun vastustaminen. Entinen Suomen Mosambikin- ja Kenian-suurlähettiläs Matti Kääriäinen on kirjoittanut kirjan ”Kehitysavun kirous”, eli hänkin kritisoi rankasti kehitysapua ja hänellä on siitä 40 vuoden kokemus. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000865704.html

Odotan nyt, että miten persut Halla-ahon johdolla kirkastavat sanomaansa eduskuntavaaleihin ja koko ensi kevään ”vaaliruuhkaan”.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #99

Sehän on ihan hyvä jos kaikki persut eivät ole yhtä mustavalkoisia kuin Halla-aho.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #100

Jos viittasit minuun, niin en ole persu. Kommentoin Halla-ahon haastattelua omasta näkökulmastani.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #101

Ei, en viitannut sinuun. Halusin vain sanoa, että nuoli jonka tähtäsit minuun, osui Halla-ahoon.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #102

En tähdännyt sinuun mitää nuolta, vaan kerroin vain oman mielipiteeni. Sinulla oli oma mielipiteesi ja minä kerroin omani.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #103
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos tästä kevennyksestä tärkeän aiheen keskustelun lomassa!:)

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Onneksi tuosta helppoheikistä päästä ensi keväänä eroon.

IMHO Ulkoministeri Soini on ottanut kantaa eri valtioiden poliittisiin päätöksiin (Irlanti, Kanada, Argentiina). Kommentit katsotaan ulkoministerin statuksella sanotuiksi, halusi hän sitä tai ei. Hän on ulkoministeri 24/7.

Sipilä kerkesi jo sanomaan, että yhtenä osana Suomen ulkopolitiikkaa on edistää kansainvälisesti naisten ja tyttöjen oikeuksia päättää kehostaan, joten Soini kommentoi vastoin Suomen linjaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En itsekään millään hyvällä tahdollakaan halua Soinin enää jatkavan tehtävässään, kun ei tyyli näytä muuttuvan. Jos hän haluaisi puuttua oikeasti asiaan, niin silloin hän voisi alkaa miettimään, miksi abortteja ylipäänsä tehdään.

Harva nainen sitä aborttia edes haluaisi tehdä, mutta on pakotettu siihen jostain syystä ja valitettavasti se syy löytyy usein miehistä itsestään. Miehillä kondomin käyttö on epämiellytävää ja nyt on yleistynyt käytäntö, että kesken yhdynnän mies ottaa sen kondomin pois naisen tietämättä, jolloin on mahdollista, että siittiöitä pääsee naisen emättimeen ja aiheuttaa ei-toivotun raskauden.

Jos Soini oikeasti haluaisi puuttua asiaan, niin hän voisi alkaa antamaan sukupuolivalistusta miehille: Älä raiskaa, äläkä harrasta suojaamatonta yhdyntää. Tuossa on jo kaksi asiaa, joilla aborttien määrän saisi vähenemään itsestään.

Patriarkka Soini ikäänkuin hurmoksellisesti syyllistää abortintekijää, muttei ymmärrä sitä, miksi tähän aborttiin ollaan päädytty. Hän ilmeisesti kuvittelee vieläkin, että mies saa kylvää siemenen minne haluaa, eikä naisella olisi siihen mitään sanomista.

Käyttäjän NinaVuorijrvi kuva
Nina Vuorijärvi Os Purola

Katolisena Soini luonnollisesti vastustaa myös ehkäisyä. Oli se sitten kondomi tai keskeytetty yhdyntä.

Suomessa nainen voi valita kumppaninsa mutta vahvasti katolisissa maissa, kuten Argentiina, näin tuskin on. Monissa maissa mies kun on naisen "turva" mutta se tuo myös velvollisuuksia (joita nainen ei ole itse valinnut). Kuten vaikkapa seksi avioliitossa josta ei voi kieltäytyä. Saman asian näkee myös muslimimaissa. Naisella ei yksinkertaisesti ole oikeutta kieltäytyä avioseksistä, se kun on aviomiehen oikeus. Naisen tehtävä on synnyttää ja kasvattaa lapsia, halusi hän tai ei.

Suomessa ollaan siitä hyvässä tilanteessa että nainen voi syödä e-pillereitä tai laittaa kierukan. Joskin nämäkään eivät kaikille sovi syystä tai toisesta tai ne pettävät (ainoastaan selibaatti on sataprosenttisen varma vaihtoehto) mutta aina jää jäljelle jälkiehkäisy tai abortti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #115

Hei Nina, toitkin esille eri kulttuurien välisiä eroja ja tuohon voisi hyvin lisätä kehitysmaat, joissa väestönkasvu on räjähtänyt käsiin, koska ehkäisyä ei ole. Vaikka ymmärtäisi Soinin mielipiteet ehkäisystä katolilaisena, niin esim. kondomin käyttö ei ehkäise vain ei-toivottua raskautta, vaan ehkäisee myös sukupuolitaudeilta.

Jo pikkutyttönä äitini opetti, että pitää syödä kaikki lautasella oleva ruoka, koska samanaikaisesti Afrikassa lapset kuolevat nälkään. Olin aivan kauhuissani, että joku pikkuinen poika tai tyttö kuolee nälkään, kun heillä ei ole ruokaa. Voi siis hyvällä syyllä kysyä, kumpi aiheuttaa tälle lapselle enemmän kärsimystä, kuoleminen nälkään vai että ei-toivottu raskaus olisi keskeytetty heti alkuunsa suojatulla yhdynnällä tai sitten viimeistään, kun raskaus huomataan alkuvaiheessa?

Näitä asioita toivoisi ulkoministeri Soininkin pohtivan, ennen kuin möläyttelee omia kannanottojaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset