RitvaPuolakka

Kuka onkaan kansalaispuolueen puheenjohtaja?

  • Kuka onkaan kansalaispuolueen puheenjohtaja?

Ilta-Sanomissa oli tänään juttua, että Paavo on keksinyt uudet metkut. Hän siis ilmoittaa palaavansa kansalaispuolueen johtoon. https://www.is.fi/politiikka/art-2000005706334.html

 

Ihan mielenkiinnosta otin PRH:sta rekisteriotteen ja tällä hetkellä kansalaispuolueen puheenjohtajana näyttää toimivan Sami Kilpeläinen eikä Seppo Hauta-aho. 

 

Toisaalta, jos kansalaispuolueen nykyinen johto luovuttaisi mukisemati vallan takaisin Väyryselle, niin silloin ilmeisesti korjaantuisivat puolueen raha-asiatkin.

 

Mutkikkaita ovat kansalaispuolueen ja Väyrysen tiet.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

PRH:n päivityksissä menee useita päiviä, jopa viikko.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Menee varmaankin, mutta Seppo Hauta-ahohan valittiin siinä toisessa kokouksessa puheenjohtajaksi maaliskuussa, mutta ilmeisesti se ei ole kelvannut yhdistysrekisteriin, koska Seppo Hauta-ahoa ei ole merkitty puheenjohtajaksi.

Tuossa viimeiset päivitykset. http://yhdistysrekisteri.prh.fi/pertied.htx?reknro...

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kansalaispuolue jättää poliisille tutkintapyynnön Väyrysen toiminnasta: http://www.iltalehti.fi/politiikka/201806042200990...

Just tullut uutinen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voi jestas sentään ja Väyrynen taas kertoo tilanteen selkeytyneen. https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180604220099...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eipä tässä oikein voi enää kuin nauraa, kun ei itkeäkään viitsi. Harmittavaa, kuinka paljon turhaa energiaa tuhlataan näihin oikeusjuttuihin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Parempi nauraa vaan. Ei noilla manöövereillä ole mitään vaikutusta politiikan tekemiseen eikä meidän elämäämme. Jonkinlaista viihdearvoa niillä voi olla, jos moinen viihde jaksaa huvittaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #10

Harmittaa vaan se, että EU-kriittisten äänet hajaantuvat. En oikein tiedä löytyykö semmoista puoluetta enää, kun persuissakin Halla-aho on antanut ymmärtää, ettei EU:sta eroaminen olisi realistista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos kaikki kansalaispuolueesta kiinnostuneet ja aktiivit saataisiin puhaltamaan yhteen Väyryseen, siinä voisi olla uusi pienpuolue. Vaan jotenkin nyt tuntuu, että Paavo Väyrynen on itse se norsu posliinikaupassa, joka talssii liikaa pirstaleiksi. Väyrystä sympanneenakaan en olisi halukas tuohon kelkkaan. En, jos vaikka olisin sitoumuksista vapaana.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Minä oikeasti uskoin Väyryseen presidentinvaaleissa, joten nämä sotkut vievät nyt ainakin omaa kannatustani Väyrysestä alaspäin.

Mikä ihme siinä on, että hyvä asia halutaan ehdoin tahdoin pilata? Miksi niitä raha-asioita ei voitu järjestää kuntoon, niin tätäkään soppaa ei olisi syntynyt?

Kansalaispuoluehan on toimintakyvytön, kun keskustelua käydään median välityksellä sekä oikeuslaitosta kuormittamalla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä luulen, että alkaa jo kaikki kyllästymään tuohon touhuun.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei voi tietenkään yleistää, että kaikki, koska Väyrysellä on oma kannattajakuntansa. Ja miksi ei olisi, onhan mies tehnyt mittavan uran politiikan parissa, mutta nämä sekoilut kyllä nyt vievät uskottavuutta. Kuka uskaltaisi edes lähteä mukaan, kun ei ole varmuutta kuka puoluetta itse asiassa johtaa.

Eihän kansalaispuolue voi edes Seppo Hauta-ahon ja nyt Väyrysen johdolla tehdä mitään sitoumuksia, kun puolueen nimenkirjoitusoikeus on Sami Kilpeläisellä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Toisaalta, jos kansalaispuolueen nykyinen johto luovuttaisi mukisemati vallan takaisin Väyryselle, niin silloin ilmeisesti korjaantuisivat puolueen raha-asiatkin."

Päinvastoin. Väyrynenhän omin lupinensa siirsi vaalimukiensa valmistuskustannukset velaksi, jonka Kansalaispuolue muka oli ottanut Väyrysen omalta yhdistykseltä.

Tämä siksi, että koska kannattayhdistys purkautuu vaalien jälkeen, siltä ei voi periä rahoja myöhemmin. Jos Kansalaispuolue sen sijaan onnistuu saamaan rahoitusta (esim. puoluetukea), niin se menisi Väyrysen fikkaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ajattelinkin tuossa, ettei Väyrynen perisi noita rahoja takaisin. Nyt hän varmasti ainakin yrittää periä niitä, vaikkei kansalaispuolue mitään velkaa ole ottanutkaan, vaan Väyrynen on itse ne merkinnyt veloiksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Helsingin Sanomat uutisoi myös aiheesta. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005706266.html

Mielenkiintoista on nähdä, että kuka se oikea puheenjohtaja on. Omasta mielestäni se on Kilpeläinen, niin kauan kun muuta virallista tietoa ei PRH:ssä ole saatavilla.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Eikös Paavo erotettu kansalaispuolueesta, joten eihän Väyrynen voi mitenkään olla sääntöjen mukaan puheenjohtaja tai mikään muukaan puolueen jäsenkelpoisuuden täyttävä henkilö.

Muistaakseni asia on kuitenkin käräjillä eikä näin ollen erottamiselle ole "lain voimaa". Siitäkin huolimatta Väyrynen on tämän ajan erotettuna, eikä voi toimia puolueessa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tämän lisäksi hän on Ilta-Sanomien mukaan myös itse eronnut kansalaispuolueesta: "Politiikan ikiliikkuja Paavo Väyrynen ilmoittaa palaavansa kansalaispuolueensa johtoon. Asian tekee erikoiseksi se, että Väyrynen on tämän kevään aikana sekä eronnut kansalaispuolueesta että tullut erotetuksi siitä."

Onko hän laittanut kansalaispuolueelle uuden jäsenhakemuksen ja onko hänet hyväksytty uudestaan jäseneksi? Kilpeläisen kommenteista päätelleen näin ei ole.

Jos nyt olisivat vähänkään viisaita, niin menisivät yhdistyslakien mukaan näissä, niin ei tarvitsisi vuosia kestäviä oikeudenkäyntejä käydä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #19

Ihmettelijät eivät ole lukeneet matematiikkaa yhtä tarkkaan kuin Väyrynen? Onhan kaksi miinusta peräkkäin plussa, esim. -(-1)) = 1.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #20

Joo, se voi olla, ettei edes naisen logiikalla näitä ymmärrä;)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #19

En ole aivan varma, mutta Väyrysen tuntien hän ei ole jättänyt koskaan eroilmoitusta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #23

Tosiaan hankala sanoa, kun ei tiedä varmasti onko sitä eroilmoitusta mennyt hallitukselle.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tässä Väyrysen tiedote kokonaisuudessaan ja siinäkin ennakoidaan oikeusjuttujen jatkuvan. http://kansalaispuolue.fi/upload/File/Tiedote_5.6....

Mitenkähän Väyrynen oikeasti voi perustaa kansalaispuolueen eduskuntaryhmän, kun hänellä ei ole edes puolueen nimenkirjoitusoikeutta?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Ritva, Väyrynen on alittanut reilusti kaikki kokeneelle poliitikolle asetettavat rimat ja sotkenut omat ja Kansalaispuolueen asiat.

Suurin vahinko tästä on tullut/ tulee ns. EU-kriittiselle siivelle, mikä näkyi jo pressanvaaleissa, missä Väyrynen hävisi Huhtasaarelle.

Älytkää nyt lähteä siitä Paavon kelkasta! Paavon aika on ollut ja mennyt. Jäljellä vain ylisuuri ego.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Minua ihan oikeasti harmittaa tämmöinen sekoilu, koska tästä olisi voinut saada varteenotettavan EU-kriittisen puolueen.

Onko siellä Paavon neuvonantajissa porukkaa, jotka sekottavat tätä pakkaa vai mikä siinä maksaa? Nythän helpoin ratkaisu olisi, että Väyrynen ja Kilpeläinen pitäisivät tuumaustunnin, jossa sopisivat nämä asiat, niin silloin ei tarvitsi energiaa laittaa vuosikausien käräjöinteihin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Henkilökuvana Paavo Väyrynen on "änkyrä", mutta politikkona taitava. Riippuu tietenkin aina siitä miltä kantilta arvostelija katsoo. Oma käsitykseni on se, että hän on omaa etua ajava, itserakas ja höynäytettäviä tunteettomasti hyväksikäyttävä narsisti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hankala alkaa henkilökuvaa tarkemmin tekemään, kun en ole ikinä edes henkilökohtaisesti tavannut häntä.

Median perusteella olen ajatellut, että hän on vahvasti itseensä ja asiaansa uskova, jolloin voi tulla kuva, että on egoisti tai narsisti. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole, vaan hänellä voi olla erittäin hyvä itsetunto ja itseluottamus, jolloin se voidaan sekoittaa egoismiin tai narsismiin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #27

Toki voi olla näinkin. Perustan uskomukseni Väyrysen pitkän uran varrella nähtyihin edesottamuksiin. Näissä korostuu juurikin tuo edellä mainitsemani. Jyrki Kataisella on mielestäni kovin Väyrysen kaltaiset piirteet. Onko Katainen "vahvasti itseensä ja asiaansa uskova", vai oman edun ajaja?

edit: Media osaa luoda henkilökuvan omien intressien mukaan sellaiseksi, kuin lukijat haluavat.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #28

En osaa Väyrystä ja Kataista oikein verrata toisiinsa, koska toinen on EU:n puolestapuhuja ja toinen vastaan, mutta voihan olla, että molemmat ovat loppupeleissä vain oman edun tavoittelijoita. Ehkäpä me kaikki ihmiset ollaan ja siksi pitäisi osata valita ne, jotka ajavat sitä omaa agendaasi. Itse haluaisin nähdä sen päivän, että kaikki isämaalliset, pientä ihmistä arvostavat yhdistyisivät, mutta se lienee kaukainen haave.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Olen kyllä Sepon kanssa täysin samaa mieltä, erityisesti hänen viimeisestä lauseestaan. Kommentti 26.

Ja en ymmärrä yleensäkkään tätä kriittisten sekoilua. Siellä on SE_, SKE-, Rajat Kiinni- nukkuvia ja vaikka mitä porukoita, joilla on yksi yhteinen iso kuva eli EU-kriittisyys. Mutta sitten tulevat kaikki omaan etuun ja vaikutusvaltaan keskittyvät "pikkuasiat", niin ettei samaan hiileen voi puhaltaa. Niinpä porukat hajoavat, persujen kannatus ei nouse suvakit riemuitsevat.

En toki ole persukaan mutta EU-kriittinen olen ja näen, että kaikkien tulisi mennä yhden liikkeen taakse, tässä tapauksessa persujen. Vai mikä maksaa?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Itse tosiaan ihmettelen myös tätä kansallismielisten eripuraa. Siitähän ei hyödy kukaan muu kuin EU-myönteiset puolueet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Paavo Väyrynen tietää mitä tekee.

Jatko-osat aina viikon välein.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

No, pysyy ainakin otsikoissa. Juonenkäänteet ovat kyllä kuin saippuaoopperasta, vaikkakin se näyttää olevan muotia nykyisin politiikassa.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Jotenkin tuntuu siltä että Seppo Hauta-aho sai tarpeekseen asiasta ja lähti tuosta Väyrysen sirkuksesta pois hyvän sään aikana.

Väyrynen yrittää todistella muille olevansa pelissä mukana mutta jopa itse Väyrynen ajoi itse itsensä tilanteeseen missä hänen poliittinen uransa loppuu tämän eduskuntakauden loppuessa.

Joka voi tulla aika nopeastikin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Seppo Hauta-ahohan valittiin puoluesihteeriksi. Vielä ei tietenkään varmaa ole, että minkä puolueen.

Hankala se on muuten toimia, kun virallisissa papereissa on Kilpeläinen puheenjohtajana, niin ei mitään sopimuksia ym. voi tehdä. Pankkiasioitakin voi hoitaa vain se, kenen nimi on noissa PRH:n papereissa, joten aika sidotut Hauta-ahon kädet ovat olleet.

Väyrysen poppoolla täytyy nyt tilihommat olla jotenkin muuten järjestettynä, koska ei kansalaispuolueen nimissä yksikään pankki anna tilinkäyttöoikeutta ilman virallisia papereita rekisteritunnuksineen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Verkkouutisten mukaan Sami Kilpeläinen on kansalaispuolueen puheenjohtaja. https://www.verkkouutiset.fi/oikeus-paavo-vayrynen...

***

Väyrynen on julkaissut uuden tiedotteen. http://kansalaispuolue.fi/blogit/

"Paavo Väyrynen: TIEDOTE 19.6.2018
19.06.2018

Julkisuudessa on esitetty virheellisiä tulkintoja Helsingin käräjäoikeuden eilen tekemästä päätöksestä.

Käräjäoikeus ei kumonnut tai hylännyt niitä kanteita, joilla olen moittinut Sami Kilpeläisen johdolla tehtyjä kolmen hallituksen kokouksen ja yhden yleisen kokouksen päätöksiä. Kanteet käsitellään 14. ja 15. elokuuta pidettävässä käräjäoikeuden istunnossa. Eilinen päätös merkitsi vain sitä, että käräjäoikeuden aikaisemmin tekemä päätös täytäntöönpanon keskeyttämisestä osittain purettiin.

Olen tehnyt yhdistysrekisteriin ilmoituksen, että Kansalaispuolueen nimenkirjoittaja on vaihtunut. Tämä perustui siihen, että 3.6. tuli lainvoimaiseksi se päätös, jolla minun johtamani hallitus valittiin. PRH on ilmoittanut, että rekisterimerkintä hyväksytään, ellei sille viimeistään tänään toimiteta ”käräjäoikeuden päätöstä täytäntöönpanokiellosta (yhdistyslaki 34§)”. Ainakaan tähän mennessä sitä ei ole toimitettu.

Eduskuntaryhmistä annetun lain nojalla eilen rekisteröitiin Kansalaispuolueen eduskuntaryhmä. Tämän edellytyksenä oli, että olen Kansalaispuolueen jäsen."

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/edusku...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset