RitvaPuolakka

Keskuspankin salaiset pöytäkirjat

 

Ilta-Sanomien toimittaja Timo Paunonen on tehnyt hyvää työtä artikkelissaan, joka valottaa 1990-luvun tapahtumia.

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005603521.html

 

"Keskuspankin salaiset pöytäkirjat paljastavat kriisipankki Skopin saaneen käytännössä pankkitukea lähes vuosi ennen pankin kaatumista veronmaksajien syliin.

Suomen Pankin kokouspöytäkirjat liitteineen tuovat lisävalaistusta aikakauteen, jolloin Suomi syöksyi 1990-luvun lamaan ja pankkikriisiin. Ilta-Sanomat tutustui salaisiin, nyt julkisiksi tulleisiin asiapapereihin Suomen Pankissa.

Traumaattinen aika nousee vieläkin esiin poliittisessa keskustelussa, viimeksi presidentinvaaleissa tammikuussa. Pankkijärjestelmän haaksirikko, yritysten, yrittäjien ja kansalaisten holtiton velkaantuminen, luottotappiot, kiinteistöjen ja osakkeiden arvojen romahtaminen, koronnousut ja konkurssit sekä takausvelat tuhosivat monen kansalaisen talouden – loppuelämäksi."

 

***

 

Aihe näyttää päättäjille olevan vieläkin arka, koska aloittaessani kirjoittamaan tätä, otsikko oli: "Keskuspankin salaiset pöytäkirjat paljastavat: Suomen Pankki auttoi Skopia salaa" ja kopioidessani linkkiä tänne,  se olikin muutettu muotoon: "Salaiset pöytäkirjat paljastavat – näin Suomen Pankki yritti pelastaa suomalaiset pankkikriisiltä".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eli jo Holkerin hallituksen aikana ongelmat olivat varsin hyvin tiedossa maan hallituksellakin . Tulevaa talouden pohjakyykkyä salattiin kansalta niin pitkälle, kuin mahdollista oli.

Mikähän oli Mauno Koiviston rooli näissä tapahtumissa ?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Vaikea sanoa tuota Koiviston roolia, mutta tuskin hän ainakaan tietämätön on ollut, kun miettii hänen myöhempiä toimiaan pankkikriisin hoidossa, josta tarkemmin mm. oheisessa linkissä. https://karjalankuvalehti.fi/images2/pankkikriisi_...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset