RitvaPuolakka

Avoin kirje Matias Turkkilalle

 

Hei Matias,

Koska olet Hommaforumin perustaja ja ilmeisesti vieläkin toiminnassa mukana, esitän sinulle kysymyksen foorumisi moderointilinjasta, koska en voi sitä Hommaforumilla tehdä bannien takia.

Kuten tiedätkin, en pitänyt kirjoituksestasi "Laura - et kulje yksin", koska mielestäni se oli turhia säälipisteitä keräävä tilanteessa, jossa ainoa oikea toimenpide olisi ollut ottaa yhteyttä virkavaltaan tai muulla tavalla turvata Lauran fyysinen koskemattomuus.

Ilmoitin mielipiteeni Hommaforumilla, jolloin sain muutamilta foorumilaisilta paskamyrsyn niskaani. No, ei siinä tietenkään mitään, mutta kun moderaatio yhtyi tähän, niin silloin mielestäni tasapuolisuus keskustelijoiden kesken ei enää toimi.

Laitan tähän linkin keskusteluun, jossa mode oli nimitellyt minua ja johon toisen moden kehotuksesta vastasin. https://hommaforum.org/index.php/topic,243.msg2824913.html#msg2824913  Kannattaa lukea tuo keskusteluketju loppuun asti. 

Lopputuloksena tästä Hommaforumin moderaattorin itsensä minun nimittelemisestään, minä sain siis bannit. https://hommaforum.org/index.php/topic,351.msg2825914.html#msg2825914

Siksi kysynkin julkisesti sinulta, että onko tämä Hommaforumin yleinen moderointilinja? Saako perustamallasi foorumilla esittää toisenlaisia mielipiteitä ja noudatetaanko foorumillasi sen omia sääntöjä? Saako moderaattorit julkistaa yksityisviestejä kontekstistaan irroitettuna ja ilman tämän asianomaisen ihmisen lupaa? Saako moderaattorit solvata vapaasti keskustelijoita? 

Kun ei mode enää muuta keksi, niin voiko se laittaa keskustelijan banniin, moderaation oman käytöksensä perusteella aiheutuneesta konfliktista? Onko tämä sinun käsityksesi sananvapaudesta?

Toivon, että vastaat näihin kysymyksiin, koska on hyvä tietää, että ovatko Hommaforumin säännöt olemassa vain muodon vuoksi, vai koskevatko ne kaikkia keskustelijoita moderaatiosta lähtien.

 

Ystävällisin terveisin,

Ritva Puolakka

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Meinasitko ihan tosissasi, että Matias Turkkila tulisi tänne käsittelemään hommaforumin moderointilinjaa? Ihan vinkkinä, hänelle voi myös lähettää sähköpostia. Olen itsekin lähettänyt pari kertaa ja saanut vastauksen viesteihini hyvin nopeasti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Miksi ei tulisi, kirjoittaahan hän täällä muutenkin ja koko tuo keissi alkoi hänen kirjoituksestaan.

Hommaforumilla on hyvät säännöt ja siksi ihmettelen, miksi niitä ei noudateta. Jos ei moderaatio niitä noudata, niin miten voi sitten vaatia sitä keskustelijoiltakaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Sitä se Ritva teettää, kun lähtee hommafoorumilaisten kanssa marjaan :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #23

Kuten sanoinkin, siellä on erittäin fiksuja nimimerkkikirjoittajia, joilla oikeasti on todella älyllistä pohdintaa. Näiden kirjoittajien ajatuksiin on helppo yhtyä.

Ongelma syntyy vasta siinä, ettei moderaatio noudata foorumin omia sääntöjä. Jos nämä noudattaisivat niitä, ei mitään ongelmaa olisi, vaan keskustelu voisi jatkua aivan normaalisti.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Hommaforumilla on hyvät säännöt ja siksi ihmettelen, miksi niitä ei noudateta. Jos ei moderaatio niitä noudata, niin miten voi sitten vaatia sitä keskustelijoiltakaan."

Tilanne on melko lailla samanlainen myös täällä US:ssä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #24

Hyvä näistä on keskustella. Itse pidän kuitenkin US-moderointia aika vapaana, enkä itse ole huomannut ylilyöntejä. Voi olla, että onkin. Aikoinaan itse sain kyllä bannia, kun käytin liian rohkeita ilmaisuja, mutta olen vissiin oppinut jo sen verran sisäsiistiksi, että tiedän mitä täällä sopii sanoa ja mitä ei.

En kylläkään ole huomannut, että täällä olisi ihmisiä vainottu heidän mielipiteidensä takia moderaation toimesta, joten aika jäävinä ovat, vaikkakin määrättyä suvaitsevaisuusasenteellisuutta onkin huomattavissa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Se siitä sananvapaudesta. Halutaanko sananvapaus itselle ja kielletäänkö se muilta, jotka eivät ole samaa mieltä?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tätä nimenomaan ajan takaa. Sananvapaudesta kyllä uhotaan, mutta sitten jos tulee vääränlaisia mielipiteitä, niin niitä ei suvaita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sen nyt arvaa että hommaforum harrastaa näennäiskeskustelua. Mutta en silloin kun esitit mielipiteesi täällä usarissa enkä vieläkään tajua mikä siinä oli tulenarkaa?
Onko ehkä minkäänlaisen kritiikin esittäminen Matias Turkkilaa kohtaan hommaforumilla mahdotonta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Siellä on muutamia erittäin hyviä keskustelijoita, jotka osaavat katsoa asioita monelta eri kantilta, mutta sitten on näitä, joiden mielestä Mestaria ja Turkkilaa ei saa missään nimessä arvostella. Eihän keskustelu etene näin mihinkään, jos ei voi olla eri mieltä. Se on silloin todellakin näennäiskeskustelua.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #8

Näyttää olevan ja sinänsä harmi, koska siellä kuitenkin ihmiset voivat kirjoittaa nimimerkeillä, jolloin oma henkilöllisyys ei paljastu. Kuitenkin modejen säännöistä piittaamaton käytös ajaa ihmiset pois.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sinihän se onkin sopiva henkilö ottamaan kantaa näennäiskeskusteluun!
Kokemusta kun on.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei nyt aleta kuitenkaan täällä ketään yksityishenkilöä mollaamaan. Jos hommafoorumilla se sallitaan, niin tässä minun blogissani ei ainakaan.

Semmoinen keskustelufoorumi, jossa sallitaan vaan määrätynlaiset mielipiteet, ei kanna pitkälle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Se jo riittäisi, että US-blogien oma moderointilinja on täällä päivittäinen puheenaihe

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin täällä ovat ns kansallismieliset usein vaatineet että joka poisto on motivoitava ja virallisen päätöskokouksen pöytäkirja on toimitettettava arvon kansallismieliselle.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Joo, olisikin tämän keskustelun käynyt hommalla, mutta kun ensiksi arvostelin modea väärässä paikassa, sain ensimmäisen bannin ja varoituksen. Nyt kun arvostelin oikeassa paikassa, sain toisen bannin ja toisen varoituksen.

Halusin nyt nostaa julkiseen keskusteluun tämän asian ja tämä nyt oli hyvä alusta siihen, kun täällä kuitenkin kirjoittelen.

Mielestäni ei ole olemassa valikoivaa sananvapautta, vaan sitä joko on tai ei ole. Hommaforumin luulisi olevan sananvapauden puolustaja, mutta sitä se ei kuitenkaan näytä olevan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joka tapauksessa alkuperäinen kritiikkisi oli tyyppiä "tuossa minä toimisin toisin", eikä mitenkään hyökkäävää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Näin minä sen itsekin ajattelin, koska mielestäni Laura ei ansainnut säälipisteitä päästäkseen presidentiksi. Pitää ajatella, että hän haki puolustusvoimien ylipäällikön tehtävää ja siksi Turkkilan kirjoitus tuntui mielestäni naiivilta. Turkkilan kirjoituksella oli kyllä paljon tykkääjiä, joten useat olivat eri mieltä kanssani, enkä minä siitä loukkaantunut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Johtopäätös. Manipuloivat uhriutumiset ovat tärkeämpiä ja pyhempiä kuin todellinen tuki naispuoliselle ehdokkaalle. Turkkilan taktiikka on arvo sinänsä ei lainkaan keskustelun alainen. Turkkila on tärkeä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #16

Itse näin, että sillä kirjoituksella tehtiin Lauralle enemmän hallaa kuin hyvää, koska Laura saatiin näyttämään heikolta. Vahva johtaja ei tarvitse sääliä, vaan kunnioitusta ja oikeita toimia väkivallan uhatessa.

Laura saatiin näyttämään heikommalta, mitä hän onkaan, niin kuin ei pystyisi itse kulkemaan. En tiedä mitä tuolla haettiin, mutta mielestäni metsään meni ja tätä mielipidettä ei suvaittu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Oikeastaan en osaa ottaa tuohon kantaa tai siis luulen että kun on kohdannut poliittisluonteista uhkaa on hyvä saada molempia sekä myötäelämistä että eleitä siitä että uskotaan sinun pärjäävän henkisesti.
Turkkila oli antavinaan myötäelämistä julkisuudessa. Sehän tapahtuu parhaiten henkilökohtaisella tasolla eli tukevana yhteydenottona.
Turkkilan ele sai hieman teatraalisen sävyn.
Mielenkiintoista on että Turkkilan strategiset valinnat ovat hommalla kaiken keskustelun yläpuolella. Viittaa jonkinlaisen hajoamisen olevan käynnissä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #20

Empatia on tietenkin aina hyväksi, mutta kun tiesi kuinka paljon täällä oli jo Lauraa mollattu, niin uhriutumisblogi ei parantanut Lauran tilannetta ollenkaan.

En tiedä homman tilanteesta sen kummempaa, kuin mitä siellä kirjoittavat ihmiset kertovat, että hyviä kirjoittajia on poistunut. Tätä tilannetta ei varmasti paranna se, että moderaatio ei noudata omia sääntöjään.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Fanaatikot erottaa siitä, että he ovat kaksinaismoralisteja. Sananvapautta julistetaan moraalisena oikeutena, paitsi jos se kohdistuu itseä vastaan.

Persut tuppaavat tämmöisiä kaksinaismoralisteja, eli fanaatikkoja olemaan. Heidän ideologiansa on ylempänä arvoasteikossa kuin moraali.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Makkonen, muistatko että olen sanonut, että minulla tulee pää kipeäksi, kun katson kuvaasi väärinpäin. Käännä kuvasi oikeinpäin, jos haluat keskustella blogissani.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Voithan tehdä, kuten J.S. Bach? Käy keskustelu inversiomuodossa eli teeman peilikuvana... :-)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #18

Ai että Makkosen kohdalla käyttäisin peiliä? Kokeilin, niin onnistuuhan se, mutta teksti on kuitenkin oikeinpäin, joten peilin kanssa se näyttää aika omituiselta.

Ehkäpä on kuitenkin helpompaa, että Makkonen kääntää kuvansa oikeinpäin blogissani...;-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

Seppo Saaren kommentti on monitulkintainen.

Seppo Lappalainen

"oikea toimenpide olisi ollut ottaa yhteyttä virkavaltaan"

Ritva, kyllä se on niin ettei tästä tarvitse huolestua. Kyllä virkavalta (polissi) omistaan huolen on aina pitänyt. Se puolesta hommaforum elää omalla erityisaseman tiellään koskemattomana synkkäsieluisen verorahaenkelin suojeluksessa.

Tosiasiassa nämä valtionvirtuaalinatsit ovat näitä äidin pikku peräkammaripoikia ja tyttöjä. Se voi arvata millainen käsitys heillä on yleensä sanan tai jostakin muusta vapaudesta.

Tässä ei ole mitään hyvää muuta kuin se että on luotu matalankynnyksen työpaikkoja. Täytyyhän yksityisen sektorin joka tapauksessa heidät jotenkin elättää. Tosin se on ikuinen riesa rehellisen kukkarossa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tarkoitin siis tuossa Lauran tapauksessa. En hyväksy henkeen ja terveyteen kohdistuvaa väkivaltaa tai edes sen uhkaa, joten kun tämmöistä on ollut havaittavissa, niin oikea osoite on silloin poliisille rikosilmoitus.

En nyt ala hommafoorumilaisia haukkumaan, koska siellä on erittäin hyvää porukkaa. Halusin vaan nostaa esille tämän kysymyksen, että miksi Hommaforum ei noudata omia sääntöjään.

Turkkila niitä on ollut aikoinaan laatimassa, joten hän on oikea henkilö vastaamaan, miksi näitä sääntöjä ei noudateta.

Yleensähän sääntöjen pitäisi koskettaa kaikkia, eikä valikoidusti joitakin. Ainakin ajattelen, että se olisi demokraattista.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Ehkä vähän hupsua olettaa hommafoorumilta minkään tason järjellistä toimintaa. Hyvä toki tuoda esiin niiden kaksnaamaisuus, joka yleensäkin näissä persupiireissä vallitsee vahvana. Itse saavat kyllä haukkua ja uhlailla, mutta kun joku muu sanoo ilkeästi, niin jo alkaa valitus ja ollaan viemässä pilakuviakin JSN:n

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ehkä voi olla hupsua, mutta itselläni on taipumus ajatella ensiksi hyvää. Katsoin, että olet ex-PS, joten ymmärrän siltä osin kantasi, koska erolle on varmasti syynsä.

Ajattelen kuitenkin Hommaforumia paremminkin maahanmuuttokriittisten nimimerkkikirjoittajien palstana, jonka ei ainakaan omien sanojensa mukaan pitäisi olla puoluesidonnainen. Näinhän ei tietenkään käytännössä ole, koska suurin osa on varmasti PS:n kannattajia.

Osa siellä on aivan asiallista porukkaa, mutta kuten nimimerkkipalstoilla aina, myöskin loanheittäjiä riittää. Tässä tulee juuri tämä moderaation toiminta esille, että osa heistä syyllistyy tähän itsekin ja se ei ole hyvä asia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Minun pitää poistua nyt koneelta, mutta jätän kommentoinnin auki, jos jollakulla on tähän jotakin asiaa. Olkaa ihmisiksi, tai tulee tupenrapinat.

Toivottavasti Turkkila vastaa, koska olisi harmi, että foorumi kokonaan näivettyy, jos sieltä ihmiset pikkuhiljaa lähtevät pois. Mielestäni säännöt ovat hyvät, joten niitä noudattamalla pääsisi jo pitkälle. https://hommaforum.org/index.php/topic,99.0.html

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ei kai sieltä ihmiset lähde pois. Putin osaa nämä hommat eli miten taannuttaa ihmisiä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Täällähän ollaan oltu ihan ihmisiksi;)

En usko, että Putin rahoittaa tuota foorumia, koska ei siellä ainakaan venäjämielisyyttä esiinny. Päinvastoin siellä Väyrysen tukemisesta annettiin tuonsuuntaista signaalia.

Luulen, että siellä modet tekevät vapaaehtoisesti tätä työtä ja väsyvät ja siksi ovat keskustelijoille äreitä ja epäkohteliaita. Tämä ei siis koske ainoastaan minua, vaan kautta linjan näyttäisi tuommoinen moodi olevan.

Työnohjaus sieltä ainakin näyttää puuttuvan. Onko tämä modehomma jätetty kokonaan vapaaehtoisten harteille, niin palavat loppuun. En muuten ymmärrä moista käytöstä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Näkeehän sen esim Halla-ahon äänestyskäytöksestä meppinä että se mitä nää hommapersut puhuu on vaan silmänlumetta. Väyrynen on vaaraton ja näennäisesti Väykkää vastustamalla voi antaa kuvan siitä että ei ole Venäjän talutusnuorassa.
Hesarissa oli viimeviikonloppuna juttu äärioikeistosta ja Venäjästä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #38

En osaa nähdä tätä Sini niin isona kuviona, vaan mielestäni tässä on maahanmuuttokriittisiä, jotka ovat tehneet ison työn Halla-ahon ja kumppanien eteen ja kuitenkaan mitään konkreettista ei ole tapahtunut, ja siksi mitta alkaa olla täysi. Sen näkee näiden homman modejen käytöksestä.

Jos he saisivat rahaa työstään, niin tyyli olisi varmasti aivan toinen. Nyt näkee "piss off"-tyylisiä ilmaisuja kautta linjan, joten erittäin kyllästyneitä ovat työhönsä vapaaehtoisina.

En tiedä, maksaako Turkkila tai persut mitään näille kavereille, mutta hyvä olisi, niin silloin tulisi rotia asenteeseen, kun työkseen tätä tekisivät. Liikaa luotetaan ihmisen hyväntahtoisuuteen, jos ei mitään tuloksia edes tule.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän ole parempi, että pysyt vapaaehtoisesti poissa tuollaiselta forumilta, kuten kaikki muutkin normaalit ihmiset tekevät.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ootpa ihana! Minähän en olekaan niin kuin muut normaalit ihmiset, vaan aina tuulta päin.;)

Eihän mikään asia muutu, jos siitä ei huomauteta. Nyt voi Turkkila ja kumppanit miettiä, että pitäsiköhän vähän panostaa foorumin kehitykseen, jotta ihmiset voisivat vapaasti ja turvallisesti keskustella maailmanmenosta ilman, että modet hyökkää kimppuun. Siihen riittäisi, että lukisivat omat sääntönsä ja käyttäytyisivät sen mukaisesti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Eiköhän ole parempi, että pysyt vapaaehtoisesti poissa tuollaiselta forumilta, kuten kaikki muutkin normaalit ihmiset tekevät."

Kuten normaalit ihmiset, kannattaa hakea informaatiota mediasta, jonka mielipiteet tietää jo etukäteen hyväksyvänsä. Tällöin ei tule kiusausta lähteä turhaan avartamaan katsantokantojaan.

Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää.

Toimituksen poiminnat