RitvaPuolakka

Olavi Mäenpää on kuollut

  • Olavi Mäenpää on kuollut

Luin tänään mediasta, että Olavi Mäenpää on kuollut. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/240650-ts-kansallismielisena-poliitikkona-tunnettu-olavi-maenpaa-kuollut?ref=suosituimmat

En siinä tilanteessa osannut laittaa muuta kuin kunnioitukseni hänen poismenonsa johdosta ja osanottoni hänen omaisilleen ja läheisilleen.

 

Itse en kovinkaan paljoa henkilökohtaisesti Olavia tuntenut, mutta siinä vaiheessa kun hänestä tuli suomidemokraatien puheenjohtaja, otin häneen yhteyttä, että jos nyt olisi viimeinkin kansallismielisten aika yhdistyä.

 

Keväällä 2016  entinen mieheni, lasteni isä Puolakka oli juuri kuollut ja olin tosi alamaissa. Olin tehnyt perunkirjoitukset ym., mutta silloin Olavi halusi tulla Ouluun pitämään kokousta ja tottakai minä hänen pyynnöstään järjestin sen. Tilasin Valveelta paikan kokoukselle.

Kun määrätty päivä tuli, Olavi oli Valveen edessa ja minä häntä vastaanottamassa. Koko kokoukseen ei tullut kuin yksi ainoa kansallismielinen ihminen meidän lisäksemme.

 

Silloin Olavi sanoi, että Ritva tämä peli on menetetty. Pidettiin kokous ja mentiin sen jälkeen torinrantaan ja minä ja tämä toinen kaveri otettiin drinksut, Olavi kahvit, kun oli autolla.

 

Kysyin sitten Olavilta, että kun hän on Turusta asti tullut, niin miten yösija . Ei ollut, joten kutsuin hänet luokseni ja sitten vietettiin iltaa yhdessä. 

 

Olavi sai nukkua minun sängyssäni ja minä nukuin sohvalla, kun tuli muistaakseni Wallander teeveessä. Aamulla heräsin siihen, kun Olavi oli herännyt jo viideltä ja keitteli kahvia. Jätti minulle vielä virolaisen vodkapullon muistoksi.

 

Paljon siinä ehdittiin illan aikana puhua monenlaisista asioista ja sen jälkeenkin puhelimessa puhua, mutta Olavin sanoma oli, että Ritva me ollaan tämä peli menetetty.

 

Joka tapauksessa herrasmies oli hän minua kohtaan, eikä ole moittimista. Muuta en voi sanoa, kuin lepää rauhassa. R.I.P. Olavi!

 

Muistoasi kunnioittaen Ritva Puolakka

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kun nyt jokainen ihminen muistaisi sen, että jos haluat tehdä jotakin täällä maanpäällä, niin sinun on tehtävä se, niin kauan kuin elät. Sitten kun olet kuollut, ei sinulla enää ole mahdollisuuksia. Paitsi sitten tietenkin seuraavassa elämässäsi, jos olet sen ansainnut.

Mielestäni Olavi Mäenpää ansaitsee seuraavankin elämän, koska hän oikeasti on vahvemepi kuin yksikään ns. maahanmuuttokriitikoista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hienoa Erkki! Kun me itsekukin lähdetään täältä pois, niin edes rauhaa sielullelleen on hyvä toivottaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hienolle naiselle Kaija Kelhulle, tämän biisin edesmennyt mieheni aina lauloi minulle, joten se sopii varmasi sinullekin:) Olavin muistotilaisuuteen sopii oikein hyvin. https://www.youtube.com/watch?v=uCcNcHx2DpY My Girl!

Varsinkin kun luin, että hän olisi ollut rakastunut, joka on tosi hieno homma!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Minä nyt laulan Olaville biisin Kirkan mukana. Hyvää matkaa Olavi! https://www.youtube.com/watch?v=GFE8MF6iWe0&index=...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Aimo, rakas ystäväni! Koska tiedän, että siteeraat usein Eino Leinoa, niin hänen sanoin:

"On elon aika lyhyt kullakin.

Siis palakaamme lieskoin leimuvin,

tulessa kohotkaamme korkealle!

Maa maahan jää, mut henki taivahalle."

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Keskenään riitelevät kansallismieliset eivät koskaan pääse pitkälle.

Itävallan kansallismieliset istuvat hallituksessa. Ovat sitoutuneet Eu-myönteiseen politiikkaan mutta edustavat kuitenkin maahanmuuttokriittistä linjaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tämä on kyllä erittäin ikävä asia huomata. Nimenomaan pitäisi kaikkien kansallismielisten yhdistyä, jotta Suomessakin saataisiin muutosta aikaiseksi.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Itse näkisin mielelläni kristillishenkisen kansallismielisyyden Suomessa. Tervettä omanarvontuntoa ilman rasismia tai natsismia.

Rauha kuitenkin Olaville. Olkoon Jumala hänelle armollinen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ritva hyvä, tapasin Olavin -73, minulle kuten monelle muulle hän oli Olli. Asuimme hotelli Ursulassa H:kissä "kämppäkavereina" kahden viikon ajan, päivät kuluivat Kansa-yhtiön kursilla, kurssin jälkeen olimme myös työtovereina Kansa-yhtiön palveluksessa vajaan vuoden, minulle se työ ei sopinut ja erosin, Olli jatkoi. Seurasin aina Ollin poismenoon asti hänen tekemisiään, joista terve järki oli mielestäni usein kovin, kovin kaukana. Tapasimme vuosikymmenien aikana useasti, Olli oli kahdessakin eri paikassa Turussa portsanina ja kävin joskus häntä tapamaassa Turussa käydessäni, kahvin tai tuopin kera. Olavin suurin ongelma oli Olavi itse, äkkijyrkkyys, joka vain paheni iän karttuessa, toisin kuin meillä muilla, joilla yleensä kulmat hioutuvat. Tavatessamme emme puhuneet politiikkaa koska Ollikin tiesi, että ajatuksemme mm. monikultturista ovat päinvastaiset. Viimeeksi tapasin Ollin viime keväänä Kaarinan Lidlissä ja tietenkin Ollilla oli Solidiers of Odin pusero päällä. Olisin toivonnu, että Olavi Mäenpää olisi ennen poismenoaan ymmärtänyt suvaitsesevaisuuden merkityksen ja sen ettei viha johda koskaan mihinkään hyvään. Jostain kummasta syystä jään kaipaamaan Ollia kestihän tuttavuutemme yli 40-vuotta

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ihana muistelo Arto hyvä!<3

Kuten sanoinkin, en niin hyvin häntä tuntenut, joten käytin hänestä nimeä Olavi.

Siitä olen samaa mieltä, että kovin äkkijyrkkä hän oli, eikä ollut valmis sovitteluun. Tämä oli siis suomidemokraattien joissain käänteissä, joissa olin mukana.

Mielestäni hän kuitenkin Suomen ensimmäisenä maahanmuuttokriitikkona ansaitsi oman blogin ja siksi tämän tein.

Toimituksen poiminnat