RitvaPuolakka

Kiitos tietosuojavaltuutetulle ja IT-erityisasiantuntijalle!

Nyt on aika antaa erityiskiitos tietosuojavaltuutettu Reijo Aarniolle ja IT-erityisasiantuntija Lauri Karppiselle. Nämä miehet ovat tehneet loistavaa työtä ihmisen oikeudesta saada itsestään kerättyjä tietoja haltuunsa.

Asiaan perehtymättömälle laitan linkiksi päätöksen, jonka he juuri ovat tehneet.  http://www.ritvapuolakka.fi/436767288

Asia siis liittyy tekijänoikeustrollaukseen, jonka perusteella on lähetetty kirjeitä viime arvion mukaan jopa 200.000 suomalaiselle ja vaadittu maksamaan hyvityksiä tekijänoikeudenloukkauksesta.

Nyt te, jotka olette saaneet kirjeen ja olette sitä mieltä, että kirje on tullut väärään osoitteeseen, niin käyttäkää tarkastusoikeuttanne.

Teillä, rakkaat suomalaiset, on oikeus saada kaikki Hedman Partnersin henkilörekisteriinsä tallettamat hakijaa koskevat henkilötiedot  tietosuojavaltuutetun toimiston päätöksen dnro 694/452/17, 13.9.2017 perusteella itsellenne.

Tämä päätös on osoitus, että elämme oikeusvaltiossa, ja sen vuoksi näille herroille suuri kiitos!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Hyvä juttu. Ihmisillä on ollut vaikeuksia saada selville IP-osoitteita, portteja, yms. ja mistä ne ovat tulleet. Eikä pitäisi joutua maksamaan hirvittäviä määriä rahaa asiantuntijoihin taikka operaattoreihin

Esimerkiksi Toni Alenius toi asian esille:

http://tonialenius.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235534...

"Yhteyskohtaisen IP –osoite erittelyn hinta on 186 euroa/ alkava tunti, miniveloitus 30 min."

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tuohan on aivan törkeää, että ihmisen pitäisi maksaa itseään koskevasta tiedosta.

Nyt kuitenkin tämän tietosuojavaltuutetun päätöksen perusteella, pitää Hedman Partnersilta saada kaikki itseään koskevat tiedot, joka ei siis maksa mitään.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@3. On se. Siksi olin miettinytkin, että mahtoivatko ne operaattorit antaa ihan heppoisesti periksi, koska heille tulisi rahaa erittelyhinnoista eikä siitä asiakkaiden yksityisyydestä?

Tätähän en tiedä, se vain tuli mieleen, jos olisin kova kapitalisti, että vain raha merkitsee, muista viis.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Tuohan on aivan törkeää, että ihmisen pitäisi maksaa itseään koskevasta tiedosta.»

Pahoin pelkään, että jotain maksuja voidaan periä. Onhan myös esimerkiksi virkatodistuksen hakeminen maksullista. On vaikea sanoa, mikä on kohtuullista ja onko siitä jotain lakia tai käytäntöä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #5

Joo, totta on, että kalliiksi tulee, kun vaikka perunkirjoitukseen näitä asiakirjoja hankkii.

Nyt on kuitenkin eri asiasta kysymys, kun ihminen hankkii todistusaineistoa siitä, että onko tämä määrätty IP-osoite ollut hänen hallussaan silloin, kuten näitten trollien kirjeessä sanotaan.

Jos ihminen joutuu maksamaan siitä, että hän hankkii puolustusta itselleen, niin sehän on oikeasti tosi väärin.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #5

Yksityisen sektorin toimijalla on oikeus periä tiedon antamisesta kohtuullinen kustannukset kattava maksu.

Julkisella sektorilla tilanne on erilainen. Jos julkiselta sektorilta pyydetty asiakirja on sähköisessä muodossa ja tiedon pyytäjällä on oikeus asiakirja saada niin silloin tuo asiakirja on annettava sähköisessä muodossa (sähköposti) maksutta. Sen sijaan jos tulostetaan paperille niin maksu voidaan periä (tyypillinen 50c/sivu).

Huomattava on, että kuitenkaan viranomaisetkaan eivät aina noudata lakia. Hyvä tuoreena esimerkkinä eduskunta ja sen vierailijalistat. Tuon vierailijalistojen hävittämisen laillisuutta yms. tutkiikin nyt oikeusasiamies. https://yle.fi/uutiset/3-9841045

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #9

Mitä mieltä olet sitten siitä, että jos ihminen omaa asiaansa ajaakseen pyytää operaattoriltaan tiedot, mitä hänen IP-osoitteestaan on tehty, niin hän ei näitä saa, mutta ulkopuolinen ne saa markkinaoikeuden päätöksellä?

Onko sinun mielestäsi oikein, että esim. sinä, jos joutuisit vastaavaan tilanteeseen, joutuisit maksamaan siitä, että yrittäisit todistaa syyttömyyttäsi?

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #13

Väärinhän tuo mielestäni on. Mutta noita kuluja voi sitten oikeudessa vaatia vastapuolelta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #14

Jos luet tuon viimeisen päätöksen, niin kuka ihmeessä edes haluaisi markkinaoikeuteen, kun siellä epämääräiset aihetodisteet käyvät. http://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/te...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Laitan tähän ohjeen, jolla jokainen voi oman henkilörekisterinsä tarkastaa, eli esim. näin:

"joni.hatanmaa@hedman-attorneys.com

Hei!

Tietosuojavaltuutetun päätöksen dnro 694/452/17, 13.9.2017 perusteella, pyydän teitä lähettämään minulle kaikki henkilörekisterissänne olevat tiedot itsestäni.

Ystävällisin terveisin,

Vantaalla, 21.9.2017

..."

Te, ketkä olette jo olleet yhteyksissä Hedman Partnersiin, niin kannattaa tämä pyyntö tehdä. Voitte sen lähettää myös kirjeellä heidän osoitteeseensa ja mielellään kirjattuna, jotta tiedätte, että se on varmasti mennyt perille: Hedman Partners, Pitkänsillanranta 3 A, 00530 Helsinki.

Marko Parkkola

Vielä kun saisivat jonkinlaista rotia poliisin havaintorekisteriin, johon voi päätyä ihan millä perustein tai perusteetta tahansa, ja jonka tietoja et saa itsellesi nähtäväksi. Tiedä kuinka riviä informaatiovaikuttamista minustakin on siellä jonkun jaritaposen rustaamana.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Poliisi ei ota tähän trollaukseen mitään kantaa, vaan pitää sitä riita-asiana, johon he eivät siis puutu. Laillinen kiristys on siis sallittua maassamme.

50 poliisia kyllä valjastetaan vihapuheen kitkentään, mutta petoksen yritykseen ei riitä resursseja.

Juhani Vehmaskangas

Jos tuossa tosiaan on kyseessä petoksen yritys niin ei se silloin ole riita- vaan rikosasia ja poliisin tulisi se kyllä tutkia. Ehkä asia on esitetty poliisille jotenkin huonosti?

Tiedän sanoa, että harvinaisemmissa rikoksissa poliisin ymmärtämisen kyky on usein varsin huono. Poliisille pitää siis noissa tapauksissa "ratakiskosta vääntää", että miksi kyseessä on rikos. Onko se merkki oikeusvaltiosta, vai miestä, en tiedä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #11

Itse olen tehnyt KRP:lle erittäin perustellun tutkimuspyynnön tästä asiasta, mutta mitään ei ole kuulunut.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #12

Juttu lienee ns. "aika hoitaa" käsittelyssä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #15

En tiedä mitä tarkoitat tuolla, mutta jos minä Suomen kansalaisena laitan aiheellisen ja perustellun asian keskusrikospoliisille, niin kai minulla on edes oikeus olettaa, että saan siihen jonkin vastauksen.

Nyt meidän poliisiemme resursseja käytetään siihen, että suomalaisten some-juttuja vakoillaan, eikä siihen, että puututtaisiin kuinka meitä kusetetaan kansainvälisten tekijänoikeustrollien toimesta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #17

Jos poliisi tekee asiassa päätöksen olla aloittamatta esitutkintaa tai siirtää jutun mappi Ö:hön, eli keskeyttää jutun tutkinnan, on siitä esitutkintalain(805/2011) 11 luku 1§ ja 9§ mukaisesti ilmoitettava kirjallisesti. Sen sijaan aloitetun, mutta keskeneräisen esitutkinnan etenemisestä ei tarvitse erikseen tiedottaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #18

Ei ole muuten poliisi ilmoittanut mitään. Kun tätä Hedman Partnersin juttua kysyin poliisilta, niin vaikeneminen on vastaus.

Onneksi nyt tietosuojavaltuutettu teki päätöksen, ettei ihmiseltä voi evätä oikeutta saada itsestään näiden trollien keräämiä tietoja, muka jonkun rikostutkinnan perusteella, jota ei siis edes ole olemassakaan.

Nämä tekijänoikeustrollit pelottelevat ihmisiä semmoisilla asioilla, jota eivät nämä ihmiset edes ole tehneetkään. Häpeällistä toimintaa.

Marko Parkkola
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Pitää vielä tuohon sanoa, että poliisilla on oikeus kerätä näitä tietoja, mutta yksityinen firma, kuten tämä Hedman Partners ei ole mikään viranomainen, joten ei sillä tietenkään mitään viranomaisoikeuksia edes voi olla.

Luulevat nämä trollilakimiehet oikeasti, että heillä on kaikki oikeus saada jokaisen suomalaisen nettikäyttäytymistä vakoilla ja kerätä henkilörekisteriä, ihan vaan oman bisneksensä rahoittamiseen.

Onneksi nyt tietosuojavaltuutettu pani tähän stopin.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Voisikohan tuota tarkastusoikeutta käyttää sellaisetkin, joilla ei ole vielä mitään tekemistä kyseisen firman kanssa? Samalla voisi miettiä, että voisikohan tarkastaa omat tiedot vaikkapa joka kuukausi ja voisikohan kyseistä toimintaa suositella kaverillekin?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielestäni kannattaa, koska olen aivan varma, että siellä on jo kaikkien suomalaisten tiedot. Käsittääkseni ainakin kerran vuodessa on maksuton.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt siis jokainen, joka saa Hedman Partnersilta, Adultia/Filmialta (TOT-Viljakainen lienee lopettanut?) kirjeen, niin jos vastaatte siihen, niin samalla pyytäkää kaikki näiden henkilörekisteriin keräämänsä tiedot itsestänne.

Luulette ehkä, että olette turvassa, mutta näin ei ole. Eri lähteistä saatujen tietojen mukaan jopa miljoonia IP-osoitteita vakoillaan päivittäin. Olkaa siis varovaisia ja turvatkaa selustanne.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Kyllä nettiliittymän vuokraajan pitäisi päästä tarkistamaan operaattorilta omat ip-tietonsa sen perusteella, että kotiliittymä operaattorin papereissa on juuri siinä asunnon seinässä missä asuu. Siis ei ole mikään ihme, että asunnon seinästä vedettävä ethernet-kaapeli on liitetty väärään liittimeen esim. kytkimen päähän ja näin kaapelit menevät ristiin kahden asunnon välillä. Vähän sama tapaus kun tuttuva aikoinaan maksoi yläkerran 3 hengen naapurin sähkölaskua ja naapuri tuttavani sähkölaskua.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tietenkin pitäisi. Nythän on niin, että kun ikäihmisiä kannustetaan netin käyttämiseen, niin eiväthän he mitenkään voi ymmärtää, että siellä myös piilee vaara.

Heidän liittymäänsä voidaan käyttää aivan surutta hyväkseen, eivätkä nämä ymmärrä, että tulee monensadan euron hyvityspyyntö jonkun leffan jakamisesta, josta eivät ikinä ole kuulleetkaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tässä taas haluan henkilökohtaisesti kiittää ihmisiä, jotka ovat suositeelleet kirjotustani.

Kiitos!

Topi Rantakivi
Jouni Halonen
Eero Mattila
Kari Kapela
Petri Pakarinen
Timo Nenonen
Timo Huolman
Aimo Remes

Mikko Makkonen

Huomauttaisin että kenenkään ei missään nimessä kannata olla missään yhteydessä näihin tahoihin saatuaan jotain maksuvaatimuksia.

Sillä pääsee ohituskaistalle oikeudenkäyntiin. "Tuo reagoi, tuo pelkää, siltä saadaan lypsettyä rahat!"

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voi tietenkin olla reagoimatta, mutta jos haluaa alkaa selvittämään omaa asiaansa, niin silloin kannattaa omat rekisteritietonsa tilata tarkastettavaksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Laitan tähän vielä tietosuojavaltuutetun toimiston virallisen kaavakkeen, jolla voi tietojaan Hedman Partnersilta kysellä. http://www.tietosuoja.fi/material/attachments/tiet...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset