RitvaPuolakka

Mikä onkaan miehiään Antti Häkkänen?

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Siksi onkin hyvä tarkastella myös uutta oikeusministeriämme Antti Häkkästa, että mikä hän oikein onkaan miehiään.

Paljonkaan en hänestä tiedä, mutta tämänpäiväisen Hesarin perusteella http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005199140.html odotukset ainakin omalla kohdallani ovat suuret.

Kokonaisuudessaan varsin hyvältä kokoomuksen kultapoika vaikuttaa, mutta erityisesti minua lämmittää tämä:

"HÄKKÄNEN lupaa myös selvittää oikeusministerinä perusteellisesti sen, mitä oikeusministeriö voisi tehdä niin sanotuille tekijänoikeudellisille kiristyskirjeille.

Niissä tietyt laki- ja asianajotoimistot lähettävät kymmenille tuhansille kansalaisille hyvitysvaatimuskirjeitä sillä perusteella, että kodin internetliittymän kautta on jaettu tekijänoikeudella suojattua materiaalia, esimerkiksi pieni datamäärä jotain tv-sarjaa.

Teosta vaaditaan runsasta hyvitystä uhaten muutoin mahdollisella kymmenien tuhansien oikeudenkäynti- ja korvauskuluilla. Häkkänen kertoo juristina saaneensa kansalaispostia aiheesta jo kansanedustajana.

”Tässä on periaatteellisesti monta asiaa ristiriidassa jotka saatavat räjähtää”, Häkkänen varoittaa.

Hänen mukaansa seuraavan kymmenen vuoden kuluessa on kansantaloudenkin kannalta tärkeää, että tekijänoikeuksien valvonta toimii niin, että kansalaisten yksityisyydensuojaa ei uhata."

 

Tämä on erittäin tärkeä asia, koska nykytilanteessa tekijänoikeuslain 60 a §:ää tulkitaan markkinaoikeudessa siten, että tekijänoikeustrollien vaatimukset menevät yli ihmisten yksityisyyden suojan ja tällä hetkellä arviolta 200 000 suomalaisen yhteystiedot on luovutettu kansainvälisen rahabisneksen käytettäväksi ilman, että oltaisiin todellisuudessa IP-osoite kerrallaan käyty läpi, onko edes merkittävyyskynnys ylittynyt mahdollisessa luvattomassa lataamisessa/jakamisessa.

Myöskään operaattorimme eivät vastusta tätä tietojenluovutusta, vaikka näillä olisi mahdollisuus valittaa asiasta korkeimpaan oikeuteen.

Hyviä uutisia kuulemme kuitenkin Norjasta. Siellä operaattori Telenor vastusti asiakkaidensa tietojenluovutusta ja korkein oikeus olikin siellä järkevä, ihmisten yksityisyys menee yli tekijänoikeustrollien vaatimuksen, jos teko ei ole ollut merkittävä. https://torrentfreak.com/isp-lands-supreme-court-win-over-copyright-trolls-170505/

 

Oikeusministeri Antti Häkkäsellä ei ole vielä näyttöjä, mutta jo tuo haastattelu antaa toivetta parempaan, joten mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä hän tälle asialle tekee eli mikä hän onkaan miehiään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Tämä on rakas aihe sinulle, tekijänoikeustrollit ym. En ole asiasta eri mieltä. Pakko kysyä, oletko itse imuttanut viekkaudella tai vääryydellä sellaista dataa että trollit ovat hyökänneet?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tämä on tosiaan erittäin tärkeä aihe ja yli vuoden olen siitä MuroBBS:llä keskustellut. Tarkemmin avaan aihetta blogissani. http://www.ritvapuolakka.fi/425806078

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

No etkö avaisi täälläkin! Et vastannut kysymykseen!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #3

Jos nyt vaivautuisit lukemaan tuon kirjoitukseni, niin sieltä saat vastauksesi.

Kannattaa myös tutustua Grim_Reaperin kirjoitukseen, niin ymmärrät mitä tämä kansainvälinen Copyright Trolling oikeasti onkaan. http://www.ritvapuolakka.fi/428867951

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander Vastaus kommenttiin #4

En halua olla ilkeä, mutta jos ei asiaansa saa kiteytettyä muutamaan kappaleeseen, niin kannattaa siirtyä kirjoittamaan kirjoja!

Vain äärimmäisessä hädässä luen blogeissa annettuja linkkejä. Olen ehkä vähän retu..

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #5

Kun sinua aihe noin kovasti kiinnostaa, niin olen tarjonnut sinulle mahdollisuutta tutustua siihen paremmin.

Isoa asiakokonaisuutta on mahdotonta perustella lyhyesti. Oma blogini on noin A4-mittainen, joten sen on katsottu olevan suunnilleen sen pituinen mitä tavallinen ihminen kerrallaan jaksaa lukea.

Grim_Reaperin on pidempi, koska siinä on otettu tarkemmin myös tietoteknistä puolta mukaan.

Lupaan, että kun jaksat nuo kaksi lukea, joihin menee korkeintaan 10 min. aikaa, niin on sitten vähän viisaampi ja voi esittää tarkentavia kysymyksiä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kari Nikander. MuroBBS:n puolella kirjeitä käsitelleessä säikeessä on pian tulossa 1200 sivua.

Ritva Puolakka laittaa vain niitä asioita ja ajattelemisen aiheita kotisivunsa blogilleen.

Ne kaikki on vain osa kokonaisuutta. Minä ja sekä osa Piraattipuoleen jäseneistä olemme kyllä seuranneet keskusteluita kauan aikaa sitten.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tiedän Topi, että te olette tätä asiaa ajaneet jo paljon, paljon kauemmin. Itse havahduin tähän todellisuuteen vasta saatuani kirjeen. Silloin tämä asia kosketti minua henkilökohtaisesti ja aloin tutkimaan asiaa.

Mistään BitTorrentista ei ollut hajuakaan, mutta muron kaverit ovat opettaneet mistä tässä on kysymys.

Oikeudentajuun ei iskenyt heti alkuunkaan, että vaikka IP-osoitteestani olisi ladattu/jaettu jotakin, että korvaus voisi olla tähtitieteellinen suhteessa tehtyyn vahinkoon.

Mitä enemmän asiaan perehtyy, niin ei voi kuin hämmästellä miten Suomen oikeuslaitos on mennyt tähän trollitouhuun mukaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Oikeusministeri Häkkänen ( kok.) itse on ilmeisesti niin fiksu ihminen, ettei henkilökohtaisesti ole joutunut vastaanottamaan hyvitysvaatimuskirjeitä ?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielestäni se kertookin jo paljon. Hän uutena oikeusministerinä tajuaa, että nyt on valtakunnassa jotakin erittäin väärin.

Laitan tähän samalla kiitokseni Hesarin toimittajalle Juha-Pekka Raesteelle, joka osasi kysyä oikeat kysymykset uudelta oikeusministeriltä, eli neljä ajankohtaista asiaa:

* Kuolemanrangaistus
* Raiskaus
* Hallintarekisteri
* Tekijänoikeuskirjeet

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Tässä olisi työsarkaa !

Perustuslaki itsessään on siis jonkinasteinen ongelma, koska se ei pysy vain sen omassa lestissään, mutta suurin ongelma on kuitenkin perustuslain tulkinta, kuten nyt "Sote" sotkussa on huomattu moneen kertaan.

Samoin perustuslaissa olevalla kansalliselle kaksikielisyydelle on tulkinnassa, jota perustuslakivaliokunta tekee, annetaan liikaan valtaa tahoille, joille valtaa ei pitäisi antaa perustuslakiasiantuntijoille” ja heidän ”asiantuntijalausuntoille”.

Tässä RKP on onnistunut hyvin pitämään puolensa lobbareittensa avulla. Muistettakoon Paavo Lipponen
Näillä ”perustusasiantuntijoilla” ei ole mitään vastuuta ”asiantuntijalausuntojensa” kautta, mutta he osaavat lainopillisella asiantuntemuksellaan sälyttää vastuunsa muille kuin itselleen lautakunnalle ja sen poliitikoille. Nämä ”perustusasiantuntijat” ovat ikään kuin takapiruja ilman vastuuta.

Perustuslakituomioistuinmallissa tuomareilla on tuomarin (virka)vastuu ja perustuslakivaliokunnan kansanedustajajäsenillä on poliittinen vastuu eduskuntavaaleissa.

Suomen perustuslain heikkous joiltakin kohdalta onkin sen yksityiskohtaisuus, joka ei kestä nopeasti muuttuvaa maailmaa. Suomen perustuslaki ei kestä aikaa ja ajassa muuttuvia yhteiskunnan toimintatapoja. Vaikka laki alkaa lyömään koko kansallista etua ja demokratiaa vastaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielestäni Suomen perustuslaki on hyvin yksiselitteinen meidän jokaisen kansalaisen oikeudesta yksityisyyden suojaan.

Siksi onkin aivan käsittämätöntä, että tekijänoikeuslain 60 a § menee markkinaoikeuden tulkinnan mukaan yli kaiken tämän, jopa salassapitosäännösten estämättä.

Markkinaoikeuden nykytulkinnan mukaan siis, edes mahdollisuus siitä, että olisit laittomasti ladannut/jakanut jotakin, antaa tekijänoikeustrolleille oikeuden yhteystietoihisi, vaikka nämä eivät ole millään tavalla osoittaneet, että ko. IP-osoitteen haltija olisi syyllistynyt yhtikäs mihinkään.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nostan tähän esille tutkivat journalistit, jotka ovat tuoneet tätä tekijänoikeustrollausta esille.

He ovat:

Tiina Lundell, MOT
Virpi Hukkanen, Yle
Juha-Pekka Raeste, HS

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset